TikTok gençlerin güvenliği için kısıtlama getiriyor

TikTok gençlerin güvenliği için kısıtlama getiriyor

TikTok, gençlerin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak amacıyla yeni kısıtlamalar getireceğini duyurdu. Paylaşılan kısıtlamalarda TikTok, geç saatlerde gönderilen bildirimlere odaklanıyor.

Kısa zamanda büyük bir kitle kazanmış olan ve her geçen gün kullanıcı sayısı artmaya devam eden TikTok, bu kitleyle beraber büyük tartışmaların da odak noktası haline geldi. Platformunda dolaşıma izin verdiği içeriklerden gizlilik konusundaki endişelere kadar birçok farklı konu, sosyal medya platformunun mahkeme yollarını tutmasına neden oldu.

Seveni kadar sevmeyeni de oldukça fazlan olan TikTok, gizlilik ve güvenlik alanında yaptığı geliştirmeleri paylaşmaya devam ediyor. Şimdiyse gençlere yönelik yeni kısıtlamalar ile gündem oldu.

13-15 yaş aralığındakilere akşam 9’dan sonra bildirim gitmeyecek

Gençler için yapılan yeniliklerde pediatri uzmanlarından da destek alan TikTok, gönderilen bildirimlerin gençlerin uykularını etkilememesi için 13-15 yaş arasındaki kullanıcılarına saat 21.00'dan itibaren bildirim gönderilmeyecek. Buna ek olarak eğer kullanıcı 16-17 yaşlarındaysa, saat 22.00'dan itibaren uygulama bildirimleri almayacak.

Bildirimler dışında video indirme özelliğinde de ufak bir değişiklik bulunacak. Bu özellik, 16-17 yaşlarındaki kullanıcılar için varsayılan olarak kapalı olacak. Bunu manuel olarak açabilecek olsalar da başkalarına videoları indirme izni verme seçeneği, tamamen kapalı olacak ve açma seçeneği bulunmayacak.

3984e665750616dff7654e988c5e50e7e1ad52ef.jpeg

Yine 16-17 yaşındaki TikTok kullanıcıları, video paylaşmak istediklerinde, bu videoyu kimlerin görebileceğini seçebilecekleri bir pop-up mesajıyla karşılaşacak.

Son olarak TikTok, 16-17 yaşlarındaki kullanıcıları için direct message özelliğini varsayılan olarak kapatacak. Kullanıcılar, isterlerse bu özelliği aktif hale getirebilecekler.

Söz konusu kısıtlamalarla birlikte TikTok, genç kullanıcılarının ve gizlilik/güvenliklerinden endişeli olan ebeveynlerin içini rahatlatmayı amaçlıyor. Bu yeniliklerin işlevsel olup olmadığını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.