TikTok gençlerin mahremiyetini ve güvenliğini güçlendiriyor

TikTok gençlerin mahremiyetini ve güvenliğini güçlendiriyor

TikTok son zamanlarda gündeme gelen güvenlik açığı nedeniyle açıklamada bulundu.

Yapılan açıklama şöyle: 

"TikTok'ta yaratıcılığın ve kendini ifade etmenin kişisel ve mahrem bir konu olduğunu bildiğimizden, topluluğumuzun çevrimiçi kimliklerini rahatlıkları yönetmeleri için alınan önlemleri güçlendiriyoruz. Gençler dijital yolculuklarına başlarken, yaşlarına uygun gizlilik ayarları ve kontrolleri sağlamanın önemine inanıyoruz. Bugün, 18 yaş altındaki kullanıcılarımız için kullanıcı mahremiyeti ve güvenliği için daha yüksek standartları sağlamayı amaçlayan değişiklikleri duyuruyoruz.

Geliştirilmiş varsayılan gizlilik ayarları

Bugünden itibaren, 13 ve 15 yaş aralığındaki kullanıcı hesapları için varsayılan gizlilik ayarını özel olarak değiştiriyoruz. Gizli bir TikTok hesabı ile yalnızca kullanıcının takipçi olarak onayladığı bir kişi videolarını görüntüleyebilir. Genç kullanıcılarımızın hesaplarını, herkese açıp açmamak da dahil olmak üzere, paylaşım konusunda bilinçli seçimler yapabilmelerini istiyoruz. Onları gizlilik yolculuklarının başlarında devreye sokarak, çevrimiçi mahremiyetleri hakkında daha bilinçli kararlar almalarını sağlayabiliriz.

Genç kullanıcılarımıza güvenli bir deneyim sağlamak için sunduğumuz ek değişiklikler:

  • 16 yaş altı tarafından oluşturulan videolara yorum yapma seçenekleri sıkılaştırılıyor. Bu kullanıcılara ancak Arkadaşlar yorum yapabiliyor. Yorum yapabilme ayarlarında Herkes seçeneği kaldırıldı.
  • Düet ve Ekleme ayarları değiştirildi ve bu özellikler yalnızca 16 yaş ve üstü kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerde kullanılabilir hale getirildi. 16-17 yaş arası kullanıcılarda Düet ve Ekleme için varsayılan ayar sadece Arkadaşlar olarak ayarlandı.
  • Yalnızca 16 yaş ve üstü kullanıcılar tarafından paylaşılan videoların indirilmesine izin veriliyor. Diğer kullanıcılar videolarının indirilmesine izin vermek isteyip istemediklerine karar verebilir. 16-17 yaş arası kullanıcılar için varsayılan ayar etkinleştirilmedikçe Kapalı olarak kalacak.
  • 13-15 yaş arasındaki kullanıcı hesaplarının "Hesabınızı başkalarına önerin" seçeneğini varsayılan olarak Kapalı konuma getirildi.

Daha güçlü kullanıcı gizliliğini desteklemek için TikTok'un varsayılan hesap ayarlarını yapmak, genç kullanıcılarımızı güvende tutma taahhüdümüz için önemli bir adımdır. Bu değişiklikler, gençlerin güvenliğini artırmak için yaptığımız önceki güncellemelere dayanır:

  • Canlı yayınları ve doğrudan mesajlaşmayı 16 yaş ve üstüyle kısıtlama
  • Sanal hediye gönderme, kabul etme ve satın almayı 18 yaş ve üstüyle kısıtlama
  • Ebeveynlerin Aile Eşleme Modu aracılığıyla çocuklarının TikTok deneyimine kısıtlamalar koymalarına olanak sağlama.

Mahremiyete öncül bir yaklaşım

Topluluğumuzun güvenliği ve mahremiyetinden daha önemli bir şey yoktur. Bunu sağlamak için düzenli olarak Şeffaflık Raporları yayınlıyoruz. Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik Merkezi’nde uzmanlara ve içeriği nasıl yönettiğimizi, önerdiğimizi ve kullanıcı verilerini nasıl koruduğumuzu göstermeye devam ediyoruz. Güvenlik Merkezi’nde gizlilik hakkındaki detaylara da ulaşabilirsiniz.

Kullanıcılarımızın mahremiyetlerini korumanın sonu olmadığının farkındayız ve bu önemli alana yaptığımız yatırım burada bitmeyecek. TikTok, herkesin kendini en yaratıcı şekilde rahatlıkla ifade edebileceği bir yer olarak kalmaya devam edecek. Bunun devamlılığını sağlamak için politikalarımızı geliştirmeye, düzenleyici ve güvenlik uzmanlarıyla yakın bir şekilde çalışmaya, teknolojimize ve ekiplerimize de yatırımlar yapmaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.