TikTok, güvenliği artırmaya devam ediyor

TikTok, güvenliği artırmaya devam ediyor

TikTok gençler arasında popülerliğini artırmaya devam ediyor. Statista, 2021 itibarıyla uygulama kullanıcılarının yüzde 25‘inin 10 ila 19 yaş aralığında yer aldığını tahmin ediyor.

Hızla büyüyen geç kitleden ötürü TikTok’un bu kişileri korumak için ek adımlar atması mantıklı olarak değerlendiriliyor. Çarşamba günü şirket, Apple ve Google gibi şirketleri de içeren ve çocukları çevrimiçi cinsel istismardan korumaya çalışan bir kuruluş olan “Teknoloji Koalisyonu’na” katıldığını açıkladı.
TikTok, Teknoloji Koalisyonu ile çalışma nedenini “Kanıta dayalı müdahaleye yaklaşımımızı derinleştirmeyi ve çocuk güvenliği ve sömürüsünü ele alarak benzersiz öğrenimlerimize katkıda bulunmayı umuyoruz” diye açıkladı. Bu adımın bir parçası olarak şirket, kuruluşun yönetim kuruluna ve çocuklar için korumaları ilerletmeye adanmış birkaç komiteye daha katılacak.

tiktok-1536x864.jpg

Uygulamasını etkileyen konularda uzmanlarla çalışmak, TikTok’un çevrimiçi çocuk istismarı gibi sorunları ele almaya yönelik birincil yaklaşımı olarak değerlendiriliyor. Sadece yeni bir örnek olarak, şirket yılın başlarında vücut kapsayıcılığını teşvik etmek için Ulusal Yeme Bozuklukları Derneği ile birlikte çalışacağını duyurmuştu.

Konuyla alakalı yapılan duyuru ile birlikte TikTok, küçükleri korumak için sahip olduğu bazı önlemlere de işaret etti. Buna göre varsayılan olarak, 13 ile 15 yaş arasındaki kişilerin hesapları özel olarak ayarlı ve yalnızca 16 yaşın üzerindeki kişiler uygulamanın canlı akış ve doğrudan mesajlaşma özelliklerini kullanabiliyor.

Şirket, ABD Federal Ticaret Komisyonu‘nun 2019‘da 5.7 milyon dolarlık para cezasına çarptırılmasının ardından bu önlemlerin çoğunu uygulamaya koydu. O sırada ajans, TikTok’un çocukların verilerini düzgün bir şekilde ele almadığını belirtmişti.

TikTok, Teknoloji Koalisyonu ile yaptığı anlaşma hakkında;  “TikTok topluluğunu korumaya gelince bitiş çizgisi yok. Topluluğumuzu güvende tutmak için politikalarımızı ve uygulamalarımızı öğrenmek, uyarlamak ve güçlendirmek için her gün çalışıyoruz ve Teknoloji Koalisyonu ile ortaklığımız aracılığıyla tüm bu çabaların üzerine inşa etmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.