TikTok hakkında flaş iddia! Kişisel verileri sızdırıyor

TikTok hakkında flaş iddia! Kişisel verileri sızdırıyor

Facebook sızıntıları sonrasında bazı uygulama geliştiriciler Tiktok kişisel verileri sızdırıyor iddiasında bulundu.

Tiktok uygulamasının da bulunduğu bazı iOS uygulamalarının hassas verileri sızdırdığı ortaya çıktı. Çin menşeili sosyal medya uygulaması yayınlandıktan kısa bir süre sonra neredeyse bütün ülkelerde popüler hale gelmişti. Bu inceleme sonrasında uygulamanın Çin istihbarat teşkilatı ile bağlantılı olduğu düşünülmeye başlandı.

TikTok uygulaması kapatıldığı halde Apple kullanıcılarının parolalarını, kripto para cüzdanlarının adreslerini ve kişisel mesajları dahil birçok hassas bilgiye erişebiliyor. Benzer şekilde 53 farklı uygulamanın da bunu gerçekleştirdiğini belirten güvenlik araştırmacıları işletim sistemi güvenliğinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Uygulamalar panoya kopyalanan verileri de okuma yetkisine sahip. Eğer Apple ekosistemine sahip tüm cihazları kullanıyorsanız ve cihazlarınız biri birine yakın konumdaysa MacBook üzerinden kopyaladığınız metin iPhone veya iPad cihazınıza da iletiliyor. Bu özellik sebebiyle uygulamalar farklı cihazlardan kopyalanan verilere de erişebiliyor. Yapılan işlemler ile ilgili video paylaşan araştırmacılar bu konunun şirket açısından büyük sorunlara sebep olacağının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.