TikTok içeriklerine yaş kısıtlaması geliyor!

TikTok içeriklerine yaş kısıtlaması geliyor!

Bazı içeriklerin gençlerin karşısına çıkmasını engellemek için hazırlık yaptığını duyuran TikTok, yaş kısıtlaması getirerek gençleri korumayı amaçlıyor.

TikTok, kullanıcıları zararlı içeriklerden korumayı amaçlayan yeni özellikler üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu özelliklerden biri olan sınıflandırma yeniliğine göre, belli yaşın altında olan kullanıcıların karşısına ‘yetişkin‘ etiketi olan içerikler çıkmayacak.

Şirket tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada "İçeriğin tematik olgunluğa göre düzenlenmesi için yeni bir sistem uygulamaya çalışıyoruz. Birçok kişi film endüstrisinde, televizyonda veya video oyunlarında kullanılan benzer sistemlere aşinadır. TikTok için benzersiz bir yaklaşım geliştirmemiz gerektiğini bilerek bu sistemlerle yaratıyoruz. " ifadelerine yer verildi.

tiktok-yas-kisitlamasi-getiriyor-2.jpg

Bunun yanı sıra içerikleri değerlendirecek ve sınıflandıracak olan da TikTok olacak. Firma bu konuyla ilgil “Bir içeriğin yetişkin ya da karmaşık temalar içerdiğini fark ettiğimizde, örneğin daha genç izleyiciler için çok korkutucu ya da çok tutkulu bir kurgusal sahne gördüğümüzde, videoya bir yetişkinlik puanı verilecek ve böylece videonun 18 yaş altındaki kullanıcılar tarafından TikTok deneyiminde görülmesinin önüne geçilecek.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.