TikTok için Kaspersky’den öneriler

TikTok için Kaspersky’den öneriler

Sosyal medya platformlarının popülaritesindeki değişimle birlikte her neslin sosyal ağlara olan ilgi odağı ve biçimi de değişiyor. 

Böyle bir dünyada en son trendleri takip etmek ve güvenli internet kullanımını sağlamak ebeveynler için büyük bir zorluğa dönüşebiliyor. TikTok da ilk bakışta danstan riskli hareketlere kadar farklı videolarla eğlenceli bir sosyal medya platformu gibi görünüyor. Bununla birlikte TikTok’taki eğitim içeriği de her geçen gün artıyor. Bu nedenle ebeveynlerin TikTok platformunda çocuklarını faydalı içeriklere nasıl yönlendireceklerini keşfetmeleri önem taşıyor.

TikTok'un haber akışı, diğer birçok sosyal medyada olduğu gibi kullanıcının ilgi alanlarına dayanıyor. Kullanıcı, komik kedi videolarını seviyorsa bunları önerilen videolar olarak öne çıkarıyor. Bununla birlikte TikTok ayrıca öğretmenler, akademisyenler, tarihçiler, sanat eleştirmenleri ve dünyanın dört bir yanından diğer profesyoneller ve meraklılar tarafından oluşturulan pratik içerikler de sunuyor. TikTok hesaplarını kullanarak laboratuvar deneylerini gösteren, matematik problemlerini çözen, tarihsel olayları anlatan, anatomi öğreten ve diğer birçok alanı içine alan kısa videolar paylaşıyorlar. Bu nedenle TikTok’u faydalı bir öğrenme kaynağı olarak kullanmak üzere heyecan verici eğitim videolarını bulmak ve takip etmek faydalı olabilir.

Arama yaparken, #antarktik veya #iklimdeğişikliği gibi belirli bir konudaki etiketleri kullanın. Bunun için “#” işaretinin yanına ilgilendiğiniz kelimeleri ekleyin. Ayrıca aşağıdaki etiketler, eğitici TikTok yayınınızı oluşturmak için kullanılabilir:

#learnontiktok. Bu etiket eğitim videoları için geçerlidir. Ayrıca çeşitli ipuçları ve günlük yaşama dair faydalı bilgiler de içerebilir.

#[derskonusu]. Ders konusunun adı veya konuya dair anahtar kelimeler, anlık etiketler oluşturmak için kullanılabilir. Örneğin, matematikle ilgili eğitim videoları ve hesapları bulmak için #matematik etiketini kullanın. Bu etkiketlerle yalnızca tek tek videoları değil, aynı zamanda bu tür içerikler oluşturan meraklıları da bulabilirsiniz. #Tarih etiketiyle tarihle ilgili eğitim videoları bulabilirsiniz. Daha hedefe odaklı sonuçlar için örneğin #tarihselgerçekler, #eskiuygarlıklar, #jeoloji, #antropoloji, #ekonomi, #anatomi gibi etiketler de kullanabilirsiniz.

Kaspersky Türkiye Pazarlama Müdürü Ünsal Yurdakonar, “Ebeveynlere TikTok platformunu sadece eğlence için değil, aynı zamanda iyi bir eğitim kaynağı olarak değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz” diyor. “Ebeveynlerin çocuklarının ilgi alanlarını bilmeleri, sosyal ağ haber akışlarının nasıl işlediğini anlamaları, böylece onlara rehberlik edebilmeleri ve eğitim içeriğiyle ilgilenmeleri açısından önemlidir. Ayrıca ebeveynler çocuklarına ait hesapların gizliliğini ve güvenliğini yapılandırmayı unutmamalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.