TikTok Jump’ı hayata geçirdi

TikTok Jump’ı hayata geçirdi

TikTok, içerik üreticilerin mini uygulamalar aracılığıyla takipçilerine hitap etmelerini sağlayan Jump özelliğini kullanıma sundu.

TikTok, içerik üreticilerin takipçileriyle daha kolay etkileşim kurabilmelerini sağlayacak Jump özelliğini kullanıma sundu. Şubat ayında beta olarak erişime açılan yeniliği ilk etapta seçili kullanıcılar deneyebiliyorlardı. Bugünden itibaren işlevselliği daha fazla artırılan Jump bütün TikTok ekosistemine yayıldı.

TikTok Jump sayesinde içerik üreticiler kendi paylaşımlarına harici bir kaynaktan veri ekleyebilecek. Örneğin eğitici videolar çeken bir kişi, belli başı sorulardan oluşan bir quiz listesi hazırlayıp takipçilerine aktaracak. Hazırlanan sorular, uygulama içerisinden cevaplanabilir formatta olacak. Elbette ki özelliğin tüm çalışma mantığı bundan ibaret değil.

tiktok-mini-uygulama-entegrasyonu-icin-jump-i-hayata-gecirdi-1.jpeg

TikTok Jump uygulama içi “mini programlar” oluşturmayı amaçlıyor

Jump’ları kısaca “mini programlar” olarak tanımlayan TikTok, dünyanın dört bir yanındaki şirket ve kuruluşların ekosisteme dahil olmalarına müsaade ediyor. Örnek vermek gerekirse; para birimlerini birbirleri arasında dönüştüren bir hizmet geliştirdiğinizi farz edin, bunu TikTok Jump sistemine entegre ederek milyonlarca kullanıcının faydalanmasını sağlayabileceksiniz. Tabii ki öncelikle TikTok’a bir başvuru göndermeniz gerekiyor, onaylanırsa kendi mini programınızı oluşturabiliyorsunuz.

TikTok, Jump’ı ilk olarak yemek tarif uygulaması Whisk ortaklığında hayata geçirmişti. Gün geçtikçte ağını genişleten şirket, şu anda Breathwrk, Wikipedia, Quizlet, StatMuse ve Tabelog uygulamalarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca önümüzdeki günlerde BuzzFeed, Jumprope, IRL ve WATCHA olmak üzere yeni mini programların da platforma katılacağı belirtiliyor.

Quizlet sayesinde, eğitici içerikler üreten bir kişi videosunda bahsettiği konu hakkında küçük sorular hazırlayabilecekken; Breathwrk programıyla da yoga eğitmenleri nefes egzersizi için uygulanması gereken aşamaları takipçilerini gösterebiliyor. Önümüzdeki günlerde çok daha fazla mini programa ev sahipliği yapacağını belirten TikTok, Jump ile içerik üreticilerin takipçileri arasındaki etkileşime yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.