TikTok kaldırılan içerikler ile ilgili düzenleme getirdi

TikTok kaldırılan içerikler ile ilgili düzenleme getirdi

TikTok, getirdiği yeni bir güncelleme ile artık kullanıcılara yükledikleri videoların neden kaldırıldığını haber verecek. 

Kullanıcılar, dilerlerse silinen videolar hakkında itiraz haklarını kullanabilecekler. TikTok kaldırılan içerikler için bu çözümü sunarak etik problemlerin de önüne geçmeyi hedefliyor.

Yakın zamana kadar sosyal medya uygulaması TikTok, yüklenilen bir videonun platformdan neden kaldırıldığını kullanıcılara açıklamıyordu. Bu hareketin de şirketin topluluk kurallarını ihlal ettiği yönünde eleştiriler ortalıkta dolaşıyordu. Şirketin konu ile ilgili görüşleri yumuşamış görünüyor. Zira TikTok’un dün yayınladığı bir duyuruda, artık yüklenilen videoların neden silindiği ve hangi kuralı ihlal ettiği ile ilgili bilgilerin verileceği duyuruldu.

TikTok aynı zamanda yaptığı açıklamada bu yeniliği birkaç aydır denediğini belirtti ve itirazların % 14 oranında azaldığının da altını çizdi. Şirket, 2020’nin ilk yarısında politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle yaklaşık 104 milyon içeriği kaldırdığını duyurmuştu. Bu rakam 2019’un ikinci yarısında ise 49 milyon civarındaydı.

Alınan bu karar her ne kadar şirketin kendi politikalarıyla ters düşmesi anlamına gelse de özellikle Trump hükumetiyle aralarındaki husumetin had safhada olduğu bu dönemde çok daha fazla tepki çekmemek için düşünüldüğü de tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.