TikTok kullanıcıları dikkat! Kötü bir haber daha...

TikTok kullanıcıları dikkat! Kötü bir haber daha...

Tiktok, uygulamasını o ülkede yasakladı.  

Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan TikTok uygulaması için bir kötü haber daha. ABD de yasaklanan uygulama şimdi de Pakistan'da yasaklandı. Yakın zaman içinde ülkemizde de yasaklanması bekleniyor. Son dönemin popüler uygulamasından biri olan TikTok, Pakistan'da ahlaka aykırı içerikleri filtrelemediği gerekçesiyle yasaklandı. Ancak Pakistan TikTok' a açık kapı da bırakıyor. Eğer ahlaka aykırı içerikleri filtreleme üzerine bir mekanizma geliştirilirse, kararlarını gözden geçireceklerini söylüyorlar.

Ülkemizde de geniş bir kullanım kitlesine sahip olan uygulama, her kesim tarafından tercih edilebiliyor. Aslında uygulamanın ilk çıktığı zamandan bu yana, kapatılmasını tercih edenler ve kapatılmayıp içerik sunumlarına ve üretimlerine devam edilmesini isteyenler olarak ikiye ayrılmıştı. Hatta geçtiğimiz aylarda bu uygulamanın kapatılmasıyla ilgili haberler, gündemde yer almıştı. Şimdilik bununla ilgili hala resmi bir açıklama yok.

Pakistan'da yaşanan bu gelişme, Türkiye'de TikTok'un ne zaman kapanacağına dair soruları tekrar gündeme getirdi. Hem bilgisayar hem de telefon üzerinden kullanılan TikTok'un milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, TikTok hakkında veri güvenliği açığına yönelik inceleme başlatmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.