Tiktok kullanıcıları dikkat! Otomatik olarak video kaldırmaya başlayacak

Tiktok kullanıcıları dikkat! Otomatik olarak video kaldırmaya başlayacak

Popüler sosyal medya platformu Tİktok, platformunda istemediği videoları otomatik olarak kaldırmaya başlayacak. İşte detaylar.

Tiktok geçtiğimiz aylarda bir çok tepki toplayan videoyla gündeme geldi. Uygulamada viral olan challenge'lar bir çok ufak çocuğun zarar görmesine sebep olmuştu. Tiktok, şimdi platformunu iyileştirmek için uğraşıyor. TikTok, politikalarını ihlal eden birçok videoyu tespit etme ve uygulamadan kaldırma işini artık otomatiğe bağlayacak. Geçen yıl boyunca hizmet, bu tür içerikleri bulacak ve kendiliğinden kaldıracak sistemleri test ediyordu.

tiktok-415-kglw.jpg

Tiktok istemediği videoları direkt silecek

Uygulama önümüzdeki birkaç hafta içinde otomatik olarak bu sistemleri ABD ve Kanada'da kullanıma sunacak. Çok geçmeden özellik ülkemizde de başlayacaktır. Kaldırılacak videolar, başlangıç ​​olarak, küçüklerin güvenliği, şiddet, sansürlenmemiş içerik, çıplaklık, seks, yasa dışı faaliyetler gibi konuları ihlal edenlerden başlayacak.

Sistemler bir ihlal tespit ederse, video hemen kaldırılacak. Elbette videoyu paylaşan kişi bu duruma itiraz edebilecek. Kullanıcılar yine de manuel inceleme için videoları işaretlemeye devam edebilecekler. TikTok, otomatik incelemeler hakkında "teknolojimizin en yüksek doğruluk derecesine sahip olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu. Şirket her yaptığı çalışmayla, algoritmaların doğruluk seviyelerini iyileştirmeyi umuyor.

Özelliğin getireceği en önemli özellik, aşırı şiddet veya çocuk istismarı içeren videolar gibi potansiyel olarak rahatsız edici videoların sayısını azaltabilir. TikTok, kuralları çiğnedikten sonra kullanıcıları bilgilendirme şeklini de değiştirecek. Platform artık ihlallerin sayısını, ciddiyetini ve sıklığını takip ediyor. Kullanıcılar, gelen kutularının hesap güncellemeleri bölümünde bunlarla ilgili ayrıntıları görecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.