TikTok kullanıcılarına kötü haber! Verilen süre doluyor!

TikTok kullanıcılarına kötü haber! Verilen süre doluyor!

ABD ve Çin arasındaki gerginlik nedeniyle Huawei ve TikTok gibi bazı firmalar Amerika pazarında sorun yaşamaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz aylarda ABD hükümeti TikTok’u engelleyeceğini açıklamıştı. Yapılan itirazlar sonrasında şirketin Amerika menşeili bir firmaya satıldığı takdirde herhangi bir engellemenin söz konusu olmayacağı belirtilmişti.

Mahkeme sürecinden geçen şirkete verilen uzatma süresi bugün itibarıyla doluyor. Trump yönetimi tarafından alınan kara hakkında herhangi bir açıklama yapmayan yeni ABD hükümeti, TikTok konusunda sessizliğini korumaya devam ediyor.

Bloomberg ve Reuters adlı basın kuruluşlarının ismi açıklanmayan kaynaklardan edindiği bilgiye göre TikTok ve ABD hükümeti arasındaki müzakereler bir süre daha devam edecek.

Yabancı Yatırım Komitesi (CFIUS) tarafından şirkete kısıtlama getirileceği düşünülüyor. Ancak bunun ne zaman uygulanacağı ve şirketi nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor.

Amerika pazarında yaklaşık 100 milyon kullanıcıya sahip olan TikTok’un kullanıcılarını kaybetmemek için yeni hükümet ile anlaşmaya varacağı iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.