TikTok videoları dengeleri değiştirdi!

TikTok videoları dengeleri değiştirdi!

TikTok videoları uzun süredir Facebook-Twitter-Instagram ve Youtube arasında sıkışıp kalmış olan Sosyal Medya kullanıcısına yeni bir soluk getirdi. Pekin merkezli uygulamanın açıklanan indirme oranları da bunu kanıtlar nitelikte.

Tabii ki bu yükselişte TikTok‘un sahibi olan ByteDance‘ın 2017’de satın aldığı Music.ly uygulamasının da etkisi büyük. Şirket bu yıl ABD pazarına girerken iki uygulamayı TikTok‘un altında birleştirdi. Bu birleşme sonucunda ise şu an App Store‘da ve Google Play‘de TikTok, Facebook‘un önünde zirvede yer alıyor.

TikTok uygulaması ne kadar indirildi?

Sensor Tower‘ın yaptığı açıklamaya göre TikTok yüklemeleri geçen ay ABD’de Facebook, Instagram, Snapchat ve YouTube’dan daha yüksek oldu. Her ne kadar bunlar bir aylık veriler de olsa uygulamanın yükselen bir grafiği olduğu biliniyor. Son açıklanan verilere göre TikTok, Sosyal Medya uygulamaları arasında %42.4 gibi yüksek bir pazar payına sahip.

Eylül ayında, TikTok’un yüklemeleri, bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 31 oranında büyüdü. Böylece uygulama App Store ve Google Play’de yaklaşık 3.81 milyon indirmeye ulaştı. Bu oran, ilk kez 3.53 milyon yükleme yapan Facebook’u alt etmesini sağladı.

TikTok videoları nasıl bu kadar popüler oldu?

Aslında TikTok uzun zamandır Instagram üzerinden yapılan kısa müzikli videolar akımını bir uygulamaya çevirmiş oldu. Özellikle Türkiye‘de seksenli yıllarda Komedi Dans Üçlüsü ile bu tür müzikli, eğlenceli şovlara alışkınız. Özellikle ABD‘de uygulama kısa sürede beklentinin üzerinde bir gelir elde etti. Burada TikTok‘u bekleyen en büyük tehlike ise Sosyal Medya‘da saman alevi gibi yanıp hemen sönen akımlardan biri haline gelme potansiyeli.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.