TikTok yılmıyor! Yasağa karşı ek süre kazandılar

TikTok yılmıyor! Yasağa karşı ek süre kazandılar

TikTok, Amerikan hükumeti ile olan sorunlarından kurtulmak ve haklarını devretmek için biraz daha zaman kazandı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü TikTok’un ana şirketi ByteDance, ABD operasyonlarını federal yargıdan ek süre aldı. Washington yönetimi buna karşı çıkıp meseleyi kökten çözmek istese de yargı buna engel oldu.

Başkan Donald Trump, Çin merkezli ByteDance’ın ABD operasyonlarını en geç Kasım’a kadar satmasını emreden bir kararı  Ağustos ayında imzalamıştı. TikTok ise 12 Kasım’da ABD’deki Yabancı Yatırım Komitesi’nden bir uzatma talep etti. Komite ise bu talebi kabul ederek şirketin operasyonlarını devir etmesi için yeni tarihi 4 Aralık olarak belirledi.

Cnet’in haberine göre devir için daha önce yazılım şirketi Oracle ve perakende devi Walmart ile bir ön anlaşma yapan ByteDance, meseleyi resmen sonuçlandırmamış ve resmi bir açıklama yapmamıştı. Zira şirketlerinin TikTok üzerinde sahip olacağı kontrol miktarı ve düzenlemenin ulusal güvenlik endişelerini kırıp kırmayacağına yönelik bazı kafa karışıklıkları bulunuyor. 

TikTok’un Trump yönetimiyle karşılaştığı tek tehdit ise zorunlu satış değil. Washington TikTok’un topladığı verilerin Çin Komünist Partisinin eline geçeceği ve  Amerikalıların kişisel ve tescilli bilgilerine erişmesine izin verebileceği iddialarını ortaya atmıştı. Bunun ardından da ByteDance ile ABD’deki herhangi bir şirketin iş yapmasını engellemek için Ticaret Departmanı tarafından uygulanacak başka bir yürütme emri yayınlamıştı. Ancak Washington ve Pennsylvania’daki federal yargıçlar söz konusu yasağı engelledi.

Öte yandan ByteDance da Trump yönetiminin TikTok’a yönelttiği iddialar ve endişeleri gidermek için önerdikleri çözümler hakkında kendilerine herhangi bir geri bildirimde bulunulmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.