TikTok'a flaş mahremiyet soruşturması!

TikTok'a flaş mahremiyet soruşturması!

TikTok’un popülerliği her geçen gün artarken, güvenlik tarafındaki soru işaretleri büyüyor.

Şubat ayında çocuklara ait verileri izinsiz topladığı gerekçesiyle ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından TikTok’a 5.7 milyon dolar para cezası kesilmişti. Bu çocuk mahremiyeti ihlali için ülke tarihinde verilen en büyük ceza oldu. Bu kez ise İngiltere harekete geçti. TikTok’un reşit olmayan kullanıcıların güvenliğini sağlayamadığı endişesi ve kişisel verilerin nasıl tutulduğunun net olarak açıklanmadığı gerekçesiyle bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Bilgi Komisyon Ofisi’nden Elizabeth Denham meclis komitesine, soruşturma sürecinin Şubat ayında ABD Federal Ticaret Komisyonu‘nun TikTok’a çocukların gizliliği yasasını çiğnediği için ceza vermesinden sonra başladığını belirtti.

Denham, Guardian ile yaptığı röportajda komisyonun TikTok’un özel verileri nasıl topladığını ve yetişkin kullanıcıların çocuklarla iletişim kurmasına izin verebilecek açık mesajlaşma sistemiyle ilgili endişeleri incelediğini söyledi.

“Çocuklar için tamamen açık olan mesajlaşma sistemine ve şeffaflık araçlarına bakıyoruz, çocuklar tarafından çevrimiçi olarak toplanan ve paylaşılan video türlerine bakıyoruz. Şu an TikTok hakkında aktif bir soruşturmamız var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.