TikTok’a güçlü rakip: YouTube Shorts yakında geliyor!

TikTok’a güçlü rakip: YouTube Shorts yakında geliyor!

TikTok'un kullanıcı sayısının çok hızlı bir şekilde artması ve dünya genelinde popüler hale gelmesiyle standart kullanıcıların yanı sıra fenomenlerin ilgisi çekmeyi başardı. 

YouTube ise tabii ki bu ilgiden hoşlanmıyor. Şirket, YouTube Shorts ile yakında TikTok’a rakip olacak.

TikTok’un bu kadar popüler olmasında, insanların çeşitli ses ve müzikler arasından seçim yaparak videolar oluşturmasına izin vermesinin payı oldukça büyük. Bu kapsamda YouTube Shorts uygulaması da benzer bir yol izleyecek.

The Information tarafından paylaşılan bilgilere göre, TikTok ile benzer şekilde uygulama içerisinde insanların yüklediği kısa videolar listelenecek. YouTube Müzik’te yer alan herhangi bir parçayı kullanarak videolar oluşturulabilecek.

Böyle bir hazırlık olduğu MSNBC tarafından da onaylanırken, YouTube’un neden TikTok’un karşısına rakip olarak çıkmak istediğini anlamak pek zor değil. Ocak ayı raporlarına göre, TikTok son iki yılda yüzde 125’ten fazla büyüme sağladı. Yüz milyonlarca kullanıcıya ve her ülkeden kültürel içeriklere sahip olan TikTok, son 1 yıl içerisinde App Store ve Google Play Store’dan 842 milyon kez indirildi.

YouTube ilk defa popüler bir özelliği / uygulamayı bünyesine katmaya hazırlanmıyor. Snapchat ile hayatımıza giren ve Instagram ile popülerleşen Hikayeler özelliği farklı bir süre sunarak YouTube’da uzun süre önce yerini aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.