TikTok'a popüler hikaye özelliği getiriliyor

TikTok'a popüler hikaye özelliği getiriliyor

Sosyal medya platformları arasında en fazla kullanıcıya sahip uygulamalardan biri olan TikTok, popüler hikaye özelliğini test etmeye başladığını duyurdu.

Aylık 700 milyonu aşkın kullanıcısıyla adından sıkça söz ettiren TikTok, kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. 15 saniyelik video konseptiyle kısa süre içinde büyük kitlelere ulaşan uygulama, yıllardır bu alanda rakipsiz görülen platformları da geçmeye başladı.

Elde ettiği başarılarla YouTube gibi rakip sosyal medya uygulamalarına da ilham olan TikTok, durumu tersine çevirerek uzun zamandır neredeyse tüm sosyal medya platformlarında kullanılan ve oldukça popüler olan hikaye özelliğini test etmeye başladığını duyurdu.

screen-shot-2021-08-04-at-3-30-01-pm.jpg

TikTok Stories

Geçtiğimiz haftalarda YouTube’un TikTok benzeri Shorts özelliğini açıklamasından sonra bir kez daha gündeme gelen platform, uzun yıllardır Instagram ve Snapchat gibi uygulamalarda başarıyla kullanılan hikayeler benzeri özelliğini test etmeye başladı.

Popüler sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından duyurulan bu yeni özellik, rakip uygulamaların kullandığı hikayeler özelliği ile benzer işlevlere sahip olacak. Basit bir şekilde ”TikTok Hikayeler” olarak adlandırılan bu özellik, tıpkı Snapchat ve Instagram’da olduğu gibi kullanıcının gönderileri 24 saat boyunca yayınlanacak şekilde paylaşmasına imkan tanıyacak.

Aynı zamanda diğer uygulamalarda da kullanılan kaydırma çubukları sayesinde hikayeler arasındaki geçiş kolaylaşacak. Bunun yanı sıra paylaşılan hikayelere yorum yapma ve tepki gösterme de mümkün olacak. Bu özelliği kişilerin takipçileri ile etkileşim sağlamasında yeni bir yol olarak tanımlayan TikTok, uygulamanın doğası gereği hikayelerde yalnızca video içeriklerinin paylaşılmasına izin verecek.

Şu an için test aşamasında olduğu belirtilen TikTok hikayeler özelliği, herhangi bir problem ortaya çıkmaması durumunda önümüzdeki aylarda tüm kullanıcılar için hizmete girecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum