TikTok'tan flaş karar! O özellikte değişiklik yaptı

TikTok'tan flaş karar! O özellikte değişiklik yaptı

TikTok, uygulamada bulunan Text-To-Speech özelliğinde değişikliğe gittiğini açıkladı. 

Popüler sosyal medya platformu TikTok, bir ses aktörünün kendisine açtığı davanın ardından uygulamada değişikliğe gitti. Platform, Text-To-Speech özelliğinde değişikliğe gitmek durumda kaldı.

TikTok, platformdaki yazıları sese çeviren özelliğini, sesini kullandığı dublaj sanatçısıyla davalık olması nedeniyle değiştirdi. Seslendirme sanatçısı Bev Standing, TikTok‘un metin okuma özelliğinin arkasındaki sesin kendisine ait olduğunu iddia etti.

tiktok-text-to-speech-ozelliginde-degisiklige-gitti-2.jpg

TikTok, ses sanatçısından gerekli izinleri almamış

Standing ayrıca bu iddiayla birlikte şirketle çalışmak istemediğini asla kabul etmediğini belirtti. Standing, çeviriler için kullanılmak üzere ses kayıtları yaptığını, ancak sesini bu belirli durumun dışında kullanımına izin verdiğini söyledi.

TheVerge‘nin haberine göre açılan davanın ardından TikTok’un yeni dublaj sesi uygulamaya entegre oldu. Söz konusu değişiklik kullanıcıların kısa sürede dikkatini çekerken, kullanıcılar yeni sesin daha enerjik olduğunu belirtti.

Söz konusu özellikle kullanıcılar, yazdıkları yazıları sesli bir şekilde sisteme okutuyordu. Ayrıca bu özellik büyük ölçüde videolara anlatım yapılacak şekilde yararlanılıyor. Dava sadece Kuzey Amerika‘da kullanılan İngilizce sesle ilgili olduğu için, yalnızca bu bölgede bir değişiklik söz konusu. Dolayısıyla diğer bölgelerdeki videolar hala eski ses tonunu içeren algoritma ile çalışıyor.

TikTok cephesinden Bev Standing’in kendilerine açtığı davayla ilgili herhangi bir açıklama gelmiş değil. Ancak söz konusu değişiklik, şirketin bu meseleyi ne kadar ciddi bir şekilde ele aldığını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.