TikTok'tan rahatsız edici arama sonuçları için yeni özellik

TikTok'tan rahatsız edici arama sonuçları için yeni özellik

Sosyal medya devlerinden TikTok, rahatsız edici arama sonuçlarına yönelik yaptığı çalışmaların sonucunda yeni bir özelliğin devreye sokulacağını açıkladı.

15 saniyelik videolarıyla sosyal medya kültürünü baştan aşağı değiştiren ve uzun süre konuşulacak akımları ortaya çıkaran TikTok uygulaması, sosyal kullanıcı deneyimini üst seviyeye çıkarma amacıyla yeni özellikler duyurmaya devam ediyor. Platform, son olarak getirdiği güncelleme ile kullanıcılarını rahatsız edici arama sonuçlarına göre uyarabilecek yeni özelliğini kullanıma açtı.

TikTok’un duyurduğu yeni özellik, arama sonuçlarında büyük bir revizyona gidildiğinin göstergesi oldu. Son yıllarda çeşitli sosyal medya platformlarında özellikle yaşı küçük kullanıcıların akıl sağlığını derinden etkileyebilecek içeriklerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçen TikTok, bundan böyle bazı arama sonuçlarında kullanıcılarını uyarma kararı aldı.

tiktok-1.jpg

Gelen yeni özellikle birlikte yapılan arama sonuçlarının rahatsız edici içerikleri gösterme ihtimaline karşın kullanıcı uyarılacak. Eğer kullanıcı arama sonuçlarına erişmek isterse, tek bir butona basması yeterli olacak. Platformun halihazırda bu tür videoları önlemek amacıyla geliştirdiği bir uyarı sistemi bulunsa da, gelen yeni özelliğin ardından arama sonuçları da daha güvenli hale gelecek.

Özelliğin sunduğu en dikkat çekici yeniliklerden biri de ”intihar” ve ”kendine zarar verme” gibi terimlerin aratılması durumunda kullanıcıyı bazı destek kuruluşlarına yönlendirmesi.

TikTok üzerinde intihar gibi terimlerin aratılması durumunda yeni özellik, kullanıcıyı bölgesine göre dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan ücretsiz bir yardım hattı aracılığıyla 7/24 hizmet veren intiharı önleme kuruluşlarına yönlendirecek. Bu noktada kullanıcıya telefonla arama veya SMS gibi seçenekler sunulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.