TikTok'tan yeni hamle! TikTok o yasakları delmeye çalışıyor

TikTok'tan yeni hamle! TikTok o yasakları delmeye çalışıyor

TikTok, Trump hükumetinin engelleme hamlelerine karşı mahkeme yoluyla bir tedbir talebinde bulundu. 

Tedbir, 27 Eylül’e kadar Çin dışı bir firmaya satışı gerçekleşmezse Amerika operasyonları engellenecek olan uygulamanın Apple ve Google mağazalarından kaldırılmasını önlemek üzere alınıyor.

Trump hükumeti, Çinli WeChat ve TikTok için ulusal güvenliği tehdit ettikleri gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda kararnameler yayınlamış, iki firmanın da Çin dışında bir kuruluşa satılmaması halinde yasaklanacağını duyurmuştu. Söz konusu talep için 27 Eylül son tarih olarak belirlenirken, TikTok tarafından yürütmeyi durdurmak için karşı bir hamle geldi.

The Verge’nin haberine göre firma, Columbia bölge mahkemesine yaptığı başvuruda, yasağın ifade özgürlüğüne darbe vuracağını savundu. Böylelikle de uygulamanın Google ve Apple mağazalarından kaldırılmasına yönelik kararı engelleyecek bir karar atılmış oldu. Ayrıca söz konusu talebin TikTok’u ByteDance bünyesinden ayırmaya yönelik bir bir girişime hitap ettiğinin altı çizilirken, uygulamanın Pekin’e veri sağladığı iddiaları da bir kez daha reddedildi.

Başkan Trump, başlangıçta ByteDance’ın TikTok’u elinden çıkarması için 15 Eylül’e kadar süre vermişti. Ardından da hem Apple hem de Google’a 20 Eylül tarihine kadar uygulamayı yasaklama emri getirmişti. Ancak Trump, Oracle ile imzalanan geçici anlaşmanın sonrasında süreyi uzatma kararı almıştı.

Öte yandan ByteDance’ın TikTok’un kontrolünü başka bir şirkete verip vermeyeceği henüz belli değil. Zira Çin hükumeti geçtiğimiz günlerde TikTok’un başka bir firmanın eline geçmesindense tamamen ortadan kalkmasını istediğine yönelik açıklamalar yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.