Tınaztepe'nin mucize bebekleriyle kutlama

Tınaztepe'nin mucize bebekleriyle kutlama

Özel Tınaztepe Hastanesi 17 Kasım Dünya Prematüre Gününü kutladı.

Türkiye'de doğan prematüre bebekler ile ilgili farkındalığı artırmak ve bilgilendirme yapmak amacıyla Özel Tınaztepe Hastanesi 17 Kasım Dünya Prematüre Gününde özel bir etkinlik düzenledi. Tınaztepe Hastanesinde erken doğan ve yaklaşık iki ay hastanede kaldıktan sonra yaşama tutunmayı başaran 20 bebek, ilk kez bir araya geldi. Kendileri için hazırlanan pastanın mumlarını üfleyen minikler, renkli görüntüler oluşturdu. Tınaztepe Hastanesi tarafından bebekler için hazırlanan sürpriz hediye paketleri, miniklerin ailelerine verildi. 
Etkinliğe Tınaztepe Hastanesi sağlık hizmetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Serap Uluırmak, Başhekim Doç. Dr. Serhat Gür, Başhekim Yardımcısı Dr. Emek Atlas, Genel Müdür Yardımcısı Koray Kırman, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzm. Dr. Dilek Dalkıran ile Uzm. Dr. Can Özoğlu, yenidoğan yoğun bakım ekibi ve hastane çalışanları da katıldı. 
Özel Tınaztepe Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı uzmanı Dr. Dilek Dalkıran, prematüre bebek ve bakımı konusunda ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Hayata tutunan bebekler için bir kutlama gerçekleştirdiklerini belirten Uzm. Dr. Dalkıran, bundan sonraki yıllarda da birçok farklı etkinliği hayata geçireceklerini bildirdi. 
37 haftanın altında gerçekleşen doğumların prematüre doğum olarak sayıldığını belirten Dr. Dalkıran, şunları söyledi:
"Gebelik haftası küçüldükçe bebeğin sağlıklı yaşama şansı da azalıyor, özellikle 35 haftanın altında doğanlarda riskin daha yüksek olduğunu söylemek gerekir. Ancak dahili, cerrahi branşlarla desteklenmiş ve teknoloji ile geliştirilmiş bir hastane ortamında prematüre bebeklerin yaşama tutunma şansı daha da artmaktadır. Prematüre bebeklerin bakımı doğumdan itibaren titizlikle yapılmalıdır. Biz ünitemizde prematüre ve zamanında doğmuş, ama sağlık problemi olan bebeklerle ilgileniyoruz ve onları ailelerine sağlıklı teslim etmeyi amaçlıyoruz. Sonrasında ise bebeklerin izlemini yapıyoruz."
BİRÇOK NEDEN RİSKİ ARTIRIYOR
Prematüre doğum riski olan annelerin mutlaka yenidoğan yoğun bakım hizmeti veren merkezleri tercih etmesi gerektiğini hatırlatan Uzm. Dr. Dalkıran, prematüre doğumun nedenleri hakkında şu bilgileri paylaştı:
"Prematüre doğuma yol açan birçok sebep bulunmaktadır. Anneye ait kronik hastalıklar, beslenme bozukluğu, alkol ve sigara kullanımı, enfeksiyonlar, doğumsal anomalisi olanlar ve çoğul gebelikler prematüre doğum riskini tetiklemektedir. Bu nedenle gebelik planlayan ya da prematüre doğum riski olan anneler, beslenmelerine dikkat etmeli ve düzenli kontrollerini yaptırmalılar. Ayrıca tüm anne ve anne adaylarının da bu konuda mutlaka bilinçlendirilmesi ve bu alanda yapılan çalışmaların desteklenmesi gerekmektedir." 
"KALİTELİ HİZMET SAĞLANMALI"
Özel Tınaztepe Hastanesi sağlık hizmetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Serap Uluırmak, Türkiye'de her 100 çocuktan 7'sinin prematüre doğduğunu belirterek gerekli altyapının sağlanması ve önlem alınması konusunda uyarıda bulundu. Türkiye'de yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin yetersizliğine dikkat çeken Dr. Uluırmak, yenidoğan yoğun bakım merkezlerinin sayılarının artırılmasının tek başına yeterli olmadığını, kaliteli hizmetin de sağlanması gerektiğini söyledi. Dr. Uluırmak, Tınaztepe Hastanesi olarak üçüncü basamak yenidoğan yoğun bakım hizmeti verdiklerini, deneyimli hekim ve hemşire kadrosuna sahip olduklarını belirtti. 14 yatak kapasiteli merkezde donanımlı kuvözleriyle yenidoğan yoğun bakım hizmeti verdiklerini kaydeden Dr. Uluırmak, "Tınaztepe Hastanesinin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde sadece prematüre bebeklere değil, zamanında doğan, ancak yoğun bakım hizmetine ihtiyaç duyan tüm bebeklere hizmet veriyoruz" diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.