Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini törenle giydi

Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini törenle giydi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi, birinci sınıf öğrencileri, Beyaz Önlük Giydirme Töreni ile hekimliğe ilk adımı attı. Genç hekimlerin bu heyecanına salonu dolduran aileleri de ortak oldu.

İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gökhan Köylüoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen törene Rektör Prof.Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Turan Gökçe, Prof.Dr. Adnan Kaya, Prof.Dr.Dr.İrfan Karadede, Dekanlar, akademisyenler, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden gelen yetkililer de katıldı.

Başarılı fakültenin başarılı öğrencileri…

Dekan Prof.Dr. Köylüoğlu, Tıp Fakültesi öğrencilerinin temel bilimler ile başlayan lisans hayatlarının İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tepecik EAH’ta yapılan klinik ve uygulamalı eğitimlerle tamamlandığını, bu iki hastanenin gençlerin tıp eğitimlerine çok şey kattığını vurguladı. Prof.Dr. Köylüoğlu, “Çok sayıda ve çeşitlilikteki hastalık gruplarına üst düzey tanı ve tedavi imkânı sunan bu hastanelerimiz, aynı zamanda öğrencilerimizin uygulamalı klinik eğitimlerine de büyük katkı sağlamaktadır. Öğretim üyeleri olarak onların iyi yetişmeleri için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.  Henüz 8 yıllık bir fakülte olmamıza rağmen, verdiğimiz eğitimin kalitesine olan güvenimiz nedeniyle Türkiye de çok az sayıda Tıp Fakültesinin sahip olduğu Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon belgesini almak için başvuruda bulunduk. Bu süreçten fakültemizin başarı ile çıkacağına ve çok yakın bir zaman içerisinde akreditasyon belgemizi alacağımıza dair inancımız tamdır.” diye konuştu.

“İyi bir bilim adamı olmayı hayal ediniz…”

Gençlere, “Mesleğinizde manevi tatmini arayınız. İyi bir hekim, iyi bir cerrah, iyi bir dâhiliyeci veya iyi bir bilim adamı olmayı hayal ediniz.” diye seslenen Dekan Köylüoğlu, diğer mesleklerde bulamayacakları kadar manevi tatmin imkânı olan bir mesleğe adım attıklarını söyledi. Prof.Dr. Köylüoğlu, “Öyle bir buluş yapın ki; milyonlarca hastanın hayatını değiştirin, öyle iyi bir hekim olun ki; tedavi edip hayatını kurtardığınız, tek bir hastanın minnettarlığı bile sizin için her şeyin ötesinde bir kıymet ifade etsin. Saatler süren bir ameliyattan yorgun ve bitkin olarak çıkıp, ameliyathane kapısında yaşlı ve endişeli gözlerle sizi bekleyen bir anneye, “yavrunuzun durumu iyi, kurtuldu” demek sizin için en büyük ödül olsun.” dedi.

“Emanetiniz, emanetimizdir.”

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Saffet Köse de gençleri tebrik ederek başladığı konuşmasında, lisans hayatlarında İKÇÜ’yü tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür etti. Ailelere “Emanetiniz, emanetimizdir.” diye seslenen Prof.Dr. Köse, “Öğrencilerimiz İKÇÜ’de bir aile ortamı içinde, alanlarında donanımlı kadromuzdan iyi bir eğitim alarak mezun olacaklar, insanlara şifa dağıtacakları mesleklerine adım atacaklar.” şeklinde konuştu.

“Eğitim hayatınızı dolu dolu geçirin.”

Genç hekimlerden eğitim aldıkları süreci en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen Prof.Dr. Köse, en iyi sermayenin eğitilmiş insan gücü olduğunu hatırlattı. Dürüstlük kavramına da vurgu yapan Prof.Dr. Köse, genç hekimlerden bu kavramı mesleklerini icra ederken unutmayacakları değerlerin başına koymalarını istedi.  

Prof.Dr. Köse, “Siz insanların en zor zamanlarında dertlerine derman olacaksınız. Bundan elde edeceğiniz mutluluğun hiçbir karşılığının olmadığını düşünüyorum. Hz. Peygamber’imizin dediği gibi, yaptığınız iyilik sizi sevindiriyorsa, yaptığınız hata sizi üzüyorsa ve onu bir özürle veya başka bir şekilde telafi edebiliyorsanız işte siz insan-ı kâmilsiniz.” dedi. 

Konuşmaların ardından Dekan Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ile Tıbbiyeli Andını okuyan 164 İKÇÜ’lü genç, hekimliğe adım attı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.