TİP'ten yüksek zamlara karşı fatura yakma eylemi

TİP'ten yüksek zamlara karşı fatura yakma eylemi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) elektrik faturalara ve gelen yüksek zamlara Gediz Elektrik önünde fatura yakarak tepki gösterdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) art arda gelen yüksek zamlara ve yüksek elektrik faturalarına tepki göstermek amacıyla Gediz Elektrik önünde fatura yakma eylemi gerçekleştirdi. TİP adına açıklamada bulunan Esin Çalışkan, “Hırsızlar iktidarda, zamlar ve enflasyonlar halkın sırtında!” dedi. Açıklamanın ardından TİP, Gediz Elektrik binasının önünden TİP İzmir İl Başkanlığı’na kadar yürüyüş yaptı.

61ffc90cbf855.jpg

“Zamlar sarayın yeni yıl hediyesi oldu”

Çalışkan, elektriğe yüzde 127 ile tarihin en büyük zammı yapıldığına dikkat çekerek “Saray iktidarının halka yeni yıl hediyesi zamlar oldu. Doğalgaza, benzine, LPG’ye, ulaşıma, yol köprü ücretlerine, vergilere, arpa ve buğdaya zam geldi. Bu zamlar hesaba katılmadan bile TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı yüzde 48. Bağımsız araştırmacılar gerçek enflasyon oranının, yüzde 114’leri aştığını söylüyor” açıklamasını yaptı.

“Kaşıkla verdiler, kepçeyle aldılar”

Asgari ücret için açıklanan yüzde 50 zammın iki ay içerisinde eridiğini vurgulayan Çalışkan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen ucube sisteme geçildiğinden bu yana döviz kuru tam 4 kat arttı. ‘Nas, nas!’ diye ortada gezenler hem kredi faizlerini hem devletin borçlanma faizlerini hem de kur yükselterek hepimizi yoksullaştırdı. Döviz kurlarındaki dalgalanmaları, yandaşlarına, zenginlere önceden haber verdiler. Zenginler, yandaşlar bir gecede servetine servet kattı, biz soyulduk” ifadelerini kullandı.

61ffc922e6e0e.jpg

“Sarayın savaşı halka karşı”

Çalışkan, bu yükselişlerin isteyerek yapıldığını söyleyerek, “Zamların açıklandığı gün vergi kaçıran para babalarına bir kez daha varlık barışı ilan ettiler. Yapılanların başka bir adı, izahı yok. Saray, halka ekonomik bir savaş açtı. Organize bir şekilde halkı soyuyorlar! Beceriksiz değiller, bilerek ve isteyerek bizi ekonomik yıkıma uğratıp ceplerini dolduruyorlar” görüşünü aktardı.

“Tüm ülke bu karanlıktan kurtulmalı”

Isparta’ya 4 gündür elektrik verilmediğini hatırlatan Çalışkan, yüzbinlerce vatandaşın kış koşullarında ısınamadığına dikkat çekti ve ekledi:

“Makineye bağlı yaşamak zorunda olan hastaların hayatı tehlikede. Özelleştirilen elektrik, su, doğalgaz, internet gibi hizmetlerle şirketlerin eline mahkum edilen halk tamamen yalnız bırakıldı. Tüm bunların sonucunda 70 yaşında bir yurttaşımız ise donarak hayatını kaybetti” dedi. İş ortasında yaşanan bu sefaletin sorumlusu; dört gündür sorunu çözemeyen, Cengiz ve Kolin’in sahibi olduğu Akdeniz Elektrik, AKP’li Isparta Belediyesi ve ‘bizden önce elektrik yoktu, insanlar gaz lambası altında oturuyordu.’ Diye göz kırpmadan yalan söyleyebilen, bin odalı saraylarında elektriği sınırsızca kullanırken milyonlarca emekçiye kesintileri ve zamları reva gören iktidardır. Sorumlular derhal istifa etmeli, özelleştirilen kurumlar kamulaştırılmalı ve kar için değil halkın yararına çalışmalıdır.”

61ffc9149c4c9.jpg

“Konuşma değil, örgütlenme zamanı”

Çalışkan, geri adım atmayacaklarını belirterek “Yurdun her yanında, her evde, her iş yerinde insanlar sadece bu zamları konuşuyorlar. Bugün sadece konuşma vakti değil, örgütlenme zamanı. Bu yağmanın, bu hırsızlığın hesabını soralım. Sütümüzden, ekmeğimizden çalanları tanıyoruz. Çocuklarımıza oyuncağı, ısınmayı, sıcak suyu çok görenleri biliyoruz. Karşımıza geçip kombiyi 50’ye düşür diyenle, kendisi beş bin liralık atkı takarken bize “ekmek soğan ye” diye nutuk çekenle görülecek hesabımız var” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.