Tiran ve Sanafir İçin Mısırlılar Meydalarda: 110 Gözaltı

Tiran ve Sanafir İçin Mısırlılar Meydalarda: 110 Gözaltı

Mısır tarafından Suudi Arabistan'a verilen Tiran ve Sanafir için mısırlılar sokaklara döküldü. Düzenlenen eylemlerde 110 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in ziyaret amaçlı gittiği Mısır'da Tiran ve Sanafir Adaları'nın Suudi Arabistan'a verildiğinin açıklanmasını istemesinin ardından ülkede adalar için yapılan protesto gösterileri sürüyor.

Mısır'ın başkenti Kahire de dahil olmak üzere İskenderiye, Şarkiyye, Dimyat gibi önemli kentlerde Cuma namazının ardından bir araya gelen vatandaşlar protesto eylemleri düzenledi. Protesto eylemlerinde 110 kişi gözaltına alındı. Ülkedeki meydanlarda düzenlenen gösterilerin özellikle Gazeteciler Sendikası önünde kalabalık geçtiği belirtildi.

Polis ve eylemciler arasında arbede çıktı

Eylemin gergin bir ortama bürünmesinin ardından polis ve eylemciler arasında arbede çıkınca, polis eylemcileri dağıtmak amacıyla biber gazıyla müdahale etti.

medyaege-tiran-ve-sanafir

 

Ülke çapında 110 gözaltı

Ülke'nin çeşitli kentlerinde düzenlenen eylemlerde Kahir ve Giza'da toplamda 58 kişi gözaltına alındı. Öte yandan İskenderiye'de 18, Dekahliya'da 11, İsmailiyye'de 8, Asvan'da 5 Süveyş ve Hurgada'da 4'er Sevhac'da ise 2 kişi olmak üzere ülke çapında 110 kişi gözaltına alındı.

Mısır İçişleri Bakanlığı'nda görev alan ismi açıklanmayan bir yetkili ülkede yayınlanan bir gazetede yaptığı açıklamada ülkede 100'ün üzerinde kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Tiran ve Sanafir için geçen düzenlenen eylemlerde 10 kişi gözaltına alınmıştı

Kızıldeniz'de bulanan Tiran ve Sanafir Adaları'nın kendilerine verildiğinin açıklanmasını isteyen Suudi Arabistan Kralı'nın açıklamasının ardından ülkede yine protesto eylemleri düzenlenilmiş, bu eylemlerde de en az 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Adaların devri konusunda ülkedeki bir çok grup tepki göstermişti. Hatta Müslüman Kardeşler'in İhvan kanadı da tepki verenler arasındaydı.

Ülkede gelişen tepkilerin ardından Suudi Arabistan kanadından adaların 1950 yılında Mısır'a geçici olarak verildiğine dair açıklama yapılmıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.