Tire Belediyesi'nden o iddialara yalanlama

Tire Belediyesi'nden o iddialara yalanlama

Tire Belediyesi tarafından Aydın'ın Germencik ilçesinde bir köye köpek bırakıldığına dair belediye aleyhine yapılan haberler yalanlandı.

Tire Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yerel ve ulusal basında Aydın Germencik ilçesinde bir köye köpek bırakıldığına dair Belediyemiz aleyhine çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Tire Belediyesi sokak hayvanlarına karşı duyarlı, hayvansever ve hayvan dostu bir belediyedir.

Yerel seçimlerden bu yana Belediyemize ait hayvan bakımevi içinde tüm padokların yenilenmesi, yeni bir ameliyathane kazandırılması gibi tadilat, yenileme ve iyileştirme çalışmaları yapılmış olup, yapılmaya da devam edilmektedir. Bakımevimize gelen tüm sokak hayvanlarına deri altına enjekte edilen ve operasyon yapılmadan sökülemeyen bir çip takılmaktadır. Böylelikle sokak hayvanları kayıt altına alınmaktadır. Belediyemiz sokak hayvanlarını daha iyi koruyabilmek amacıyla yine yerel seçimlerden sonra Veteriner İşleri Müdürlüğünü kurarak sokak hayvanlarını daha profesyonel bir hizmet ile bakım ve tedavilerini sürdürmektedir. Belediyemizin sokak hayvanlarını koruma , kollama ve bakım hizmetlerinin daha verimli ve daha sağlıklı hale getirilmesi için gösterilen çabalarına rağmen basında türlü yersiz iddialar ile haberler yapılmaktadır.

Tire İlçesinde 400 kapasiteli hayvan bakımevi mevcut olup, bakımevimizde belirli periyodlarla yapılan tüm denetimlerde ve son olarak 08.05.2021 tarihinde Tarım Orman Bakanlığı İl Müdürlüğünce yapılan denetimde Hayvan Bakımevimizin iyi durumda olduğu , halen 119 köpek ve 2 kedinin bulunduğu tespit edilmiştir. Bu tespitler karşısında Bakımevimizin yaklaşık %30 kapasiteyle dolu olduğu belirlenmiş olup hal böyleyken Belediyemizin 17 adet köpeği Germencik İlçesine bırakmaya kalkışmasının söz konusu olamayacağını, Belediyemiz aleyhine asılsız iddialarla verilmiş olan 17.561,00 TL'lik idari para cezasına karşı da iptal davası açtığımızı, bu asılsız iddiaların nereden ve nasıl kaynaklandığını araştırmak üzere de ilgililer hakkında idari soruşturma başlattığımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz."

img-20210511-wa0003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.