Tire Kaymakamı Tanrıseven'den 15 Temmuz mesajı

Tire Kaymakamı Tanrıseven'den 15 Temmuz mesajı

"Tüm vatandaşlarımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Kaymakam Tanrıseven mesajında şu sözlere yer verdi:

"15 Temmuz 2016 günü, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış FETÖ mensubu bir grup üniformalı hain tarafından hükümetimizi yıkmak ve devlet yönetimini ele geçirmek maksadıyla Cumhuriyet tarihinin en alçak darbe girişimi gerçekleştirilmiştir. 

Devletimizi ve Milli iradeyi hedef alan bu darbe girişiminde; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına ve Türkiye Büyük Millet Meclisine saldırı düzenlenmiş; köprüler, havalimanları, basın kuruluşları işgal edilerek halkımız sindirilmeye çalışılmıştır.

Geçmişte yapılan darbelerin yıkıcı etkilerini gören Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inerek bağımsızlığından ve demokrasiden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Halkımız, üzerlerine sürülen tanklara ve ölüm kusan silahlara aldırış etmeden, şehadeti göze alıp darbeyi bastırtırmıştır.

Ben 15 Temmuz gecesi Alanya Kaymakamı olarak görev yapıyordum. Darbe girişimini öğrendikten hemen sonra saat 23:27’de, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir; çetelere teslim olmaz” şeklinde bir mesaj yayınladım. Bu mesaj darbe girişimi gecesi bir bürokrat tarafından darbeye karşı yayınlanan ilk mesajdır.

Aynı gece, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletimizi meydanlara davet etmesinin” ardından Belediye hoparlörleri ve camilerden vatandaşlarımızı Meydana çağırma anonslarının yapılması talimatı verdim. 15 Temmuz’da şanlı Milletimiz, darbe girişimini bastırarak, hainlere ders vermiştir.

Aradan geçen üç yılda herkes şunu iyi bilmelidir ki şehitlerin kanıyla sulanan bu topraklarda binlerce yıldır bir arada yaşayan milletimizin büyük fedakârlıklarla bu seviyeye getirdiği Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Milletimiz, Ülkemize içeriden veya dışarıdan yapılacak her türlü saldırıyı bertaraf edecek güce ve ferasete sahiptir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Ülkemizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Milli İdareye sahip çıkan tüm vatandaşlarımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.  "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.