Tire Kaymakamı'ndan öğrencilere sürpriz!

Tire Kaymakamı'ndan öğrencilere sürpriz!

Kaymakam Tanrıseven İlçe Müftülüğü tarafından açılan Yaz Kur’an Kurslarını ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Tanrıseven, “Doğruluğu ilke edinin. Elif gibi dosdoğru olun” dedi. 

Tire Lütfi Paşa camiini ziyaret eden Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, burada Kur’an kursları hakkında Cami İmam Hatibi Nurettin Gültekin’den bilgi aldı. Bir süre camide ders dinleyen Kaymakam Tanrıseven, daha sonra kurslara katılan öğrencilerle sohbet edip onlara sorular sordu. 

KAYMAKAM TANRISEVEN “ELİF GİBİ OLACAĞIZ” 

Çocuklarla camide uzun süre sohbet eden Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, onlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:  

“Sizler burada Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğreniyorsunuz. Okuduğunuz Elif Ba’nın, Kur’an’ın ilk harfi Elif’tir. Bizler de Elif harfi gibi dimdik olacağız. Hiçbir zaman doğruluktan ayrılmayacağız. Hayatınızda da Elif gibi dosdoğru olun.”  

“Sizler burada iki ay gibi kısa sürede bilgi dağarcığınızı genişleteceksiniz. 2 ay sonunda buradan da bir karne alarak ayrılacaksınız. Kursta öğrendiğiniz bilgilerle namaz kılmaya başlayacaksınız. Ben şimdiden hepinizi tebrik ediyorum. Sizler daha yolun başındasınız. Hem derslerinizde hem de yaz Kur’an kursunda başarılı olun.” 

dsc_1000.jpg

KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN ÇOCUKLARA SATRANÇ TAKIMI 

Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Tire Lütfi Paşa camiinde kurs gören çocuklara bir de sürpriz hazırladı.  Kaymakam Tanrıseven, çocuklara satranç bilip bilmediklerini sordu. Bütün parmakları havada gören Tanrıseven 65 öğrenciye birer satranç takımı hediye etti. 

“TEŞEKKÜRLER KAYMAKAM AMCA” 

Satranç takımlarını tek tek öğrencilere hediye eden Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, çocukların yüzündeki memnuniyeti görünce onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Satranç takımını alan öğrenciler hep bir ağızdan Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e hitaben “Teşekkürler Kaymakam Amca” dediler. 

İZCİLİK EĞİTİMİ ALDILAR 

Tire Paşa Camii İmam Hatibi Nurettin Gültekin, Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’in ziyaretinden duyduğu mutluğu dile getirerek şöyle konuştu:  

“Bugün İlçe Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven camimize sürpriz bir ziyarette bulundu. Biz bu ziyaretten memnuniyet duyduk. Bizler için moral oldu. Tire Lütfi Paşa cami olarak üç eğitmen arkadaşımız ile birlikle hizmet veriyoruz. Kur’an derslerinin yanında sosyal faaliyetler de yürütüyoruz. Bugün Şehzade İzcilik Gençlik Spor Kulübü Önderi Süleyman Türkmen Hocam Çocuklarımıza İzcilik eğitimi verdi. Bunun yanı sıra Camimizde satranç, mangala, futbol turnuvaları düzenliyoruz. Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven de öğrencilerimize Satranç takımı hediye etti. Kendisine teşekkür ediyoruz.” 

2175 ÖĞRENCİ KURSLARA KATILDI 

Tire’de Müftülük bünyesinde açılan yaz Kur’an kurslarına Tireliler büyük ilgi gösterdi. Merkez ve Kırsal Mahallelerde toplam 100 cami ve 16 Kur’an kursunda toplam 2175 öğrenci eğitim alıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.