Tire Süt Kooperatifi, ortaklarını teknolojiyle buluşturdu

Tire Süt Kooperatifi, ortaklarını teknolojiyle buluşturdu

Tire Süt Kooperatifi, 900.000 TL değerindeki Büyük Paket Ot Balyalama makinasıyla ortaklarını teknolojiyle buluşturdu.

Ortak kullanımlı makine parkında 16 traktör ve 50’nin üzerinde iş makinasıyla ekimden, biçime paketlemeye kadar her konuda ortaklarına destek veren kooperatif, İzmir Kalkınma Ajansı desteğiyle aldığı makinayla ortaklarına hizmete başladı.  Hayvancılık işletmelerinin en önemli konularından olan kaba yem üretiminde büyük faydalar sağlayan makine üreticiye zaman, maliyet ve en önemlisi de büyük oranda su tasarrufu sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük; Tire Süt Kooperatifi’nin her konuda olduğu gibi teknolojiyi ortak kullanım konusunda da bir model olduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Ortaklarımızın hayvanlarına yedirdikleri otunu biçiyoruz, paketliyoruz ancak 25 kilogramlık küçük paketlerin taşınması için maalesef eleman bulunmuyor. Paketler tarladan kalkmadığı için tarlanın tekrar ekimi gecikmekte olup su kaybı nedeniyle toprağın tavı bozulduğu için yeniden sulama yapılarak ekilmek zorunda kalınıyor. Böylelikle zaman kaybı ve büyük maliyet yükselmesiyle üretici mağdur oluyor.  Yeni aldığımız makine ile 50-60 kilogramlık dilimler halinde 400 kilogramlık büyük paketleri aynı gün içerisinde kooperatif olarak iş makinalarımızla çiftliğe taşınmasını sağlıyoruz. Bu faaliyetimizi tüm hizmetlerimizde olduğu gibi kar amacı gütmeden maliyetine yapmakla ortaklarımızı koruyoruz. Bu sayede üretici hem işçilikten, hem zamandan hem de sudan tasarruf ediyor.  Tire Süt Kooperatifi; küçük üreticilerin birlikte üretip, birlikte işleyip, birlikte pazarlayarak elde edilen olumlu sonuçlarla Türk Tarımına yol gösterici bir model olmuştur” dedi.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI İLE İZKA’YA TEŞEKKÜR


Tire Süt Kooperatifi olarak devletin sağladığı kaynakları doğru kullandıklarını ve bunun da üreticiye yansıdığını belirten Başkan Eskiyörük şunları söyledi:

“Tire Süt Kooperatifi bugüne kadar devletten ve belediyeden aldığı destekler ile kaynakları doğru kullanarak üreticiyi koruyan bir güç olmuştur. Kurumsal yapısıyla kamuoyunda büyük itibar kazanan ve güvenilir marka olan Tire Süt Kooperatifi, ülke çapında öncü rol üstlenmiştir. Bu makinadan 2000’in üzerinde ortağımız yararlanacak. Bölge hem su hem de maliyet yönünden büyük tasarruf sağlayacak, bu da Milli Ekonominin kazancıdır. Bölge çiftçisine büyük yarar sağlayacak paketleme makinasının alımında Kooperatifimize destek sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, İzmir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız’a ve İzmir Kalkınma Ajansı’na üreticilerimiz adına teşekkür ederim”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.