Tire Süt Kooperatifi Oskar ödülü aldı

Tire Süt Kooperatifi Oskar ödülü aldı

Projeleri ve ürünleriyle kooperatifçilik alanında Türkiye çapında örnek model haline gelen Tire Süt Kooperatifi, “Oskar” alarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından düzenlenen ve 1400 firmanın katıldığı Tarım Oskarları Yarışmasına, Organik Kaymaklı Yoğurt ile katılan Tire Süt Kooperatifi alanında birinci oldu.

tiresutoskar1.jpg

Beslenme uzmanları, gurmeler ve akademisyenlerin yer aldığı jüri, tüm ürünleri detaylı incelerken Tire Süt Kooperatifi’nin ürettiği Organik Kaymaklı Yoğurt; ürün kalitesi, doğallık, lezzet, üretim tekniği, ambalajlama vb. birçok kriterden tam not aldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından aday gösterilen Tire Süt Kooperatifi’ne 2018 Ocak ayında yapılacak törende ödül verilecek. 

BU İZMİRİN BAŞARISIDIR.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, üretici ve tüketicinin korunmasının kooperatifleşme ile mümkün olacağını belirterek şunları söyledi:

“Tire Süt Kooperatifi, 2000 üretici ve 400’e yakın personeli ile kooperatifçilik alanında kendisini dünyaya kabul ettirmiş örnek bir modeldir. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Yerelden Kalkınma Projesi kapsamında sürdürülen iş birliği ile Tire Süt Kooperatifi ülke çapında bir marka haline gelmiştir.  İzmir, her konuda olduğu gibi tarım ve kooperatifleşme alanında da Türkiye’ye ışık tutuyor. Kentimizde İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Tarım İl Müdürlüğümüz, İzmir Kalkınma Ajansımız, Üniversitelerimiz, İzmir Tarım Grubumuz ve ilgili kuruluşlarımızla örnek işlere imza atıyoruz. Bunun sonucunda Türkiye genelinde kooperatifleşme yüzde 15 seviyelerindeyken İzmir’de bu oran iki katıdır. Türkiye’de tarımsal büyüme yüzde 2.1 civarı iken İzmir’de yüzde 5.5’tir. İşte bu başarının adı İzmir Modelidir, Tire Süt Kooperatifi de bu bütünün en önemli parçasıdır. İzmir Modelinin yaratılmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu’na Türk Çiftçisi adına teşekkür ediyorum” dedi.

Tire Süt Kooperatifi örneklerinin ülke genelinde çoğalması gerektiğine değinen Eskiyörük, 

“Her ilçede bir Tire Süt Kooperatifi yaratırsak tarımda hiçbir sorun kalmaz. Bunu da doğru bir destekleme politikası uygulayarak yapabiliriz. Çiftçiye para veren değil, para kazandıran sistemi kurduğumuzda, kaynakları doğru kullanarak kooperatifleşmeyi geliştirip üretim planlamasıyla tarım ürünleri ihracatı yapan bir Türkiye yaratabiliriz” dedi. 
ORGANİK YOĞURT NASIL ÜRETİLİYOR?

Kimyasal ilaçlar kullanılmadan üretilen yem bitkileriyle beslenen hayvanlardan üretilen organik süt, otomatik sistemle sağılmaktadır. Kalite kontrolleri yapıldıktan sonra soğuk zincirde kooperatifin fabrikasına nakledilir. Burada tekrardan fiziksel ve kimyasal testlere tabi tutulan organik süt, yoğurda dönüşmek üzere mayalama ve inkibasyon işlemine alınır. Endüstriyel mayaların kullanılmadığı üretim sürecinde kooperatifin kendi mayasıyla üretilen yoğurt, soğuk zincirde tüketicilere ulaştırılır. T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan 5262 sayılı Organik Tarım Kanunu gereklerine göre yapılan, izlenen, denetlenen ve sertifikalandırılan organik ürünler kendine özgü aromasıyla tüketicilerden büyük ilgi görmektedir.

TİRE SÜT KOOPERATİFİ’NİN ALDIĞI ÖDÜLLER

-     Milli Prodüktivite Merkezi “Mahmut ESKİYÖRÜK Yılın İşadamı Ödülü” (2010)
-    Birleşmiş Milletler FAO “Dünyanın En İyi Kırsal Kalkınma Modeli Ödülü”, (2012)
-    Ege Bölgesi Sanayi Odası “İstihdam Yaratma ve Markalaşma Ödülü”, (2013)
-    Sabancı Vakfı “Fark Yaratan Kuruluş Ödülü” (2013),
-    Avrasya Tüketici Derneği tarafından “Yılın Markası Kalite Ödülü” (2014), 
-    T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı “Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü” (2015) 
-    Milletler FAO “Kırsalda Refahı Sağlama ve Üreticiyi Koruma Ödülü (2015).
-     İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği “Kente Katkı Ödülü” (2016)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.