Tire Süt Kooperatifi'nde genel kurul gerçekleşti

Tire Süt Kooperatifi'nde genel kurul gerçekleşti

Tire Süt Kooperatifi Genel Kurulu yoğun bir katılımla gerçekleşti. Genel Kurulda bir konuşma yapan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Süt Kooperatifinin bir marka olduğunu söyledi.

Tire İstasyon Hangar Çok Amaçlı Salonda düzenlenen seçimsiz Olağan Genel Kurula Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire İlçe Tarım Müdürü Mutlu Tıraş, sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ile iki bini aşkın üretici katıldı. Şölen havasında geçen genel kurulda ortaklara gerçekleştirilen çekişle çeşitli hediyeler ve üç adet buzağı verildi. 

dsc_0322.jpg

 ESKİYÖRÜK “SÜTÜN MERKEZİ OLDUK” 

17 yıl önce başkanlık görevine seçildiğinde eli nasırlı üreticinin çıkarları için çalışacağına söz verdiğini hatırlatan Mahmut Eskiyörük, kooperatifin yıllar içinde geliştiğini ve örnek bir model olmayı başardığını anlattı. Süt denince artık akla Tire’nin geldiğini kaydeden Başkan Eskiyörük şunları söyledi: 

“Tire artık sütün merkezi oldu. 17 yılda tam 172 kat büyüdük. 300 milyon liranın üzerinde ciroya ulaştık. Fidandık, meyve veren ağaç olduk. Türkiye’nin kurtuluşu tarım, tarımın kalkınmasının yolu ise kooperatifleşmedir.  Anadolu’yu karış karış dolaşarak, her fırsatta bunu anlattım.” 

dsc_0334.jpg

TARIM BAKANLIĞI’NA TEŞEKKÜR ETTİ 

Tire OSB’de, kurdukları tesisin, bölgenin en büyük et işleme tesisi olarak üretme başladığını kaydeden Eskiyörük, “Günlük 30 ton et işleme kapasiteli tesisimizin açılış törenini ise Eylül ayında gerçekleştireceğiz. Hayata geçirdiğimiz büyük projelerde bize verdiği desteklerden dolayı Tarım Bakanlığımıza, Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 

DURAN “KÖYDEN KENTE GÖÇ AZALMIŞTIR” 

Süt Kooperatifi Olağan Genel Kuruluna katılan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Süt Kooperatifinin çalışmalarının takdire şayan olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Kooperatifleşmenin örnek modelini ülke geneline yayan Tire Süt Kooperatifi örnek çalışma modeli ile köyden kente göçü azaltmıştır. Tire Belediyesi olarak her zaman Kooperatimizin arkasında olacağız. Genel Kurul hayırlı uğurlu olsun.” 

KAYMAKAM TANRISEVEN “SÜT KOOPERATİFİ BİR MARKADIR” 

Tire Süt Kooperatifinin Olağan Genel Kuruluna katılan Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Kooperatifin bir marka olduğunu söyleyerek “İzmir’e civar illere gittiğimizde marketlerde Tire Süt Kooperatifi ürünlerinin satıldığını görünce seviniyoruz. Tire Süt Kooperatifi sadece süt alanında değil Tiremizin yüz akıdır” dedi. 

Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Genel Kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

“TİRE SÜTÜN BAŞKENTİDİR” 

“Benim göreve başladığımdan bu yana söylediğim bir söz var. Tire Sütün Başkentidir. Tire Süt Kooperatifinin yaptığı çalışmalar da bunun en güçlü göstergesidir. Bundan iki yıl önce sayın Cumhurbaşkanımız Tire’ye gelerek SÜTAŞ’ın açılışını yaptı. Geçtiğimiz aylarda Sayın Tarım Bakanımız, Tire’de Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılan yem fabrikasının temelini attı. Yine Tire’de özel sektöre ait Bal Yem fabrikası faaliyete başladı. Bütün bunlar Tire’nin tarımsal potansiyelini gözler önüne seriyor.”  

“AMACIMIZ ÇİFTÇİMİZİ ZENGİNLEŞTİRMEK” 

“Tabi bu başarılar bir ekip çalışmasına bağlıdır. Tire Süt Kooperatifinin projesi bir kırsal kalkınma başarı öyküsü örneğidir. Bizler de Tire Kaymakamlığı olarak göreve başladığımdan bu yana Kırsal kalkınma anlamında önemli mesafeler kat ettik. Görevim boyunca kırsal Kalkınma ile ilgili yaptığım çalışmalardan dolayı başta Tarım Bakanlığı olmak üzere birçok kuruluştan ödül aldım. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek.  Amacımız vatandaşımızın, köylümüzün, çiftçimizin zenginleşmesi. Hep beraber aynı amaca hizmet ediyoruz. Vatandaş zenginleşirse devlet de zenginleşir. Vatandaş mutlu olursa devlet yöneticileri de mutlu olur.” 

Genel Kurulda daha sonra Tire Süt Kooperatifinin bilançoları görüşüldü. Üyeler de çeşitli konularda görüşlerini dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.