Tire'de çevre faciası devam ediyor

Tire'de çevre faciası devam ediyor

Biyoenerji tesisinden çıkan tankerin atıkları tarlaya boşaltması saniye saniye görüntülendi.


Sütaş'ın Tire'deki Biyoenerji Santrali'nden çıkan atığın çevredeki tarım arazilerine dökülmesini defalarca haber olarak gündeme getirmiştik. Yetkililere bu konuyu her haberimizde duyurduk ancak konuyla ilgili bölgede ve tesiste hiç bir çalışmada bulunulmadı ve konuyla ilgili hiç bir açıklama yapılmadı.

5608cca6-7ff4-49bd-b326-4f3796fc6cbf-001.jpg

Sütaş biyoenerji tesisinden çıkan ve üzerinde su tankeri yazan aracın Tire'deki fabrikadan 20 kilometre uzaktaki bir köye girip atıklarını daha önce köylüler tarafından alınan toprak havuzlarına boşaltması saniye saniye görüntülendi. Medya Ege ekibi tarafından yapılan araştırmada daha önce yüzlerce tanker tarafından atık bırakıldığı duyurulmuştu. Tire'deki çevre felaketi yine bir kez daha gözler önüne serildi

Biz de Medya Ege olarak Cumhurbaşkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir İl Tarım Müdürlüğü, İzmir İl Tarım Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire Belediyesi, çevre gönüllüleri ve Sivil Toplum Örgütleri'ni bu çevre felaketine müdahale etmeye çağırıyoruz.

Konunun tüm detayları Pazartesi günü Medya Ege'de...

61a0942f-6292-4bc2-a9ed-d1a0631aae33-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum