Tire'de çevre felaketi

Tire'de çevre felaketi

İzmir'in Tire ilçesinde çevre felaketi. 

Medya Ege- Denizleri tehdit eden müsilaj felaketinden sonra bir çevre felaketi de İzmir'in Tire ilçesinden geldi. Tire'de yol kenarından bulunan pirina fabrikası çevreyi katlediyor. 

İzmir'in Tire ilçesinde bulunan pirina fabrikasından çıkan zeytin kara suyu toprak havuzlarda biriktirilerek toprağa karışıyor. Tire'deki köylüler yaşanan çevre felaketine tepki gösterdi.  

87cbd3a8-eb00-480a-8656-fa588e64ba0a.jpg

İlçede tarımcılık yapan vatandaşlar, "Bu fabrka yıllardır toprağımızı zehirliyor. Fabrika hiç bir denetim olmadan bu şekilde çalışmasına devam ediyor. Çevre Bakanlığı'na, İzmir Valiliği'ne şikayetlerde bulunduk. Ama kimse bu çevre felaketi hakkında bir şey yapmıyor. Burdan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz, bu fabrikadan çıkan karasuyu tarım arazilerimizi zehirliyor. Bu konuya bir an önce bir çözüm bulsunlar" açıklamasını yaptı. 

57003113-e996-4f1a-9c88-4f797fe4320b.jpg

Zeytin Karasuyunun zararları;

Zeytin karasuyu, içerdiği yüksek organik kirlilik nedeni ile çevre kirlenmesine sebep olmaktadır. İçeriğinde  Azot, Mağnezyum, Potasyum, Fosfat tuzları, Şeker, Bitkisel yağları da içerdiği gibi, Azot bileşikleri, Organik asitler, İnorganik içerik ve çeşitli mineral tuzların bulunması akıtıldığı alanlardaki canlılara zarar verebilmektedir.

2d9afef6-4123-4792-b75b-61ce1376fd77.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.