Tire'de Engelliler Haftası etkinlikleri sona erdi

Tire'de Engelliler Haftası etkinlikleri sona erdi

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası’na Tire’de yapılan etkinlikler damgasını vurdu.  Hafta boyunca yapılan etkinliklerle, Tire İzmir’in en fazla engellilere yönelik program yapılan ilçesi oldu. 

Engelliler Haftasının son gününde Tire Anaokulunun düzenlediği tiyatro etkinliği izleyenleri hem güldürdü hem düşündürdü. Tire Anaokulu İdareci ve öğretmenlerinin yazıp oynadığı oyun,  Salonda büyük alkış aldı.  

“İŞARET DİLİYLE OYUN” 

Kaymakam Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz ve Engelliler Derneği Başkanı Şennur Aygün’ün de izlediği oyunda, usta tiyatroculara taş çıkartan öğretmenler rollerinin hakkını fazlası ile verdi. Oyunu engelli bireyler için Öğretmen Mehmet Karacan sahnede işaret diline çevirdi. 

Küçülmek isteyen bir dev adamın başından geçen hikayeleri konu alan oyunda, farklı olan kişilere saygı duymanın ve empati yapmanın önemi vurgulandı. Okul Müdürü Ayfer Karacan “Engelliler Haftası nedeni ile bizimde çorbada bir tuzumuz olsun istedik ve güzel bir oyun hazırladık. Umarız faydalı olmuşuzdur. Oyunumuzu izlemeye gelen Tire İlçe Kaymakamımızın değerli eşi Ceylan Tanrıseven hanımefendi başta olmak üzere tüm davetlilere teşekkür ediyorum” dedi. 

TANRISEVEN TEŞEKKÜR ETTİ 

Etkinliğe katılan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, oyun sonrasında rol alan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.   Ceylan Tanrıseven, “Tire’de Engelliler Haftası nedeni ile dolu dolu bir kutlama programı yapıldı. Bugün Tire Anaokulunun düzenlediği tiyatro oyunu gerçekten çocuklarımız üzerinde farkındalık yaratacak bir oyun olmuş. Emeği geçen idareci ve öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum“ dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.