Tire'de Geleneksel Deve Güreşi Şenliği gerçekleştirildi

Tire'de Geleneksel Deve Güreşi Şenliği gerçekleştirildi

Tire'de 18’incisi gerçekleştirilen Geleneksel Deve Güreşi Şenliği’nde heyecanlı anlar yaşanırken, binlerce vatandaş büyük coşkuyu izlemek için ilçeye akın etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Belediyesi tarafından bu yıl 18’ncisi düzenlenen Geleneksel Deve Güreşi Şenliği’ni izledi. Ödemiş, Aydın, İncirliova ve Turgutlu gibi Ege’nin değişik il ve ilçelerinden 120 devenin yarıştığı güreşleri yaklaşık 10 bin vatandaş izledi. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, aileleri ile birlikte deve güreşi alanına akın etti. Festival havasında geçen güreşlerde zaman zaman develeri ayırmakta güçlük çekildi.


Tire’nin Maltepe Mevkii’nde düzenlenen şenliği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire İlçe Kaymakamı Hasan Tanrısever ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük de izledi. Deve güreşlerinin geçmişten günümüze aktarılan önemli bir kültür mirası olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Her günümüz, bugünkü gibi şenlikle geçsin" dileğinde bulundu. 


Güreşlerde Büyükşehir Belediyesi kategorisinde derece alan Baybora ve Remzi Bey develerinin sahiplerine ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi. Kaymakamlık kategorisinde Asker Murat, Çılgın Akın develerinin ödüllerini Tire İlçe Kaymakamı Hasan Tanrısever verirken, Tire Başkanlık kategorisinde Çakır ve Enverefe develerinin ödülleri ise Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek verdi.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.