Tire'deki çevre felaketi dosyasını yeniden açıyoruz

Tire'deki çevre felaketi dosyasını yeniden açıyoruz

Atıkların tarlalara dökülmesi sürüyor, çiftçi isyanda...

İzmir'in Tire ilçesinde bulunan Sütaş'ın fabrikasından alınan atık sıvıların ilçedeki tarlalara dökülmesi skandalı hala devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda bir çok kere gündeme getirdiğimiz ilçedeki çevre felaketi bir yandan doğayı tahrip ederken bir yandan da mahsüllerini tükettiğimiz tarlalardaki ürünlerin genetiğiyle oynuyor. Kendilerinden habersiz tarlalarına atık dökülen çiftçiler ise firmaya isyan ediyor.

Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan SÜTAŞ firmasına ait biyoenerji üreten tesisten vidanjörlerle taşınan atıkların tarlalara dökülmesi konusunda bir çok çevreci kurum ve kuruluş olaya tepki gösterirken, defalarca gündeme getirdiğimiz bu olaya rağmen firmanın eylemlerine devam etmesi çiftçiyi de bıktırdı.

Vidanjörlerle organize sanayi bölgesinden alınan ve bölgenin ana çıkış kapısından değil de arka kapıdan çıkarılan atıklar tarım alanlarına dökülürken kameralar tarafından da görüntülenmişti...

Yıldan yıla kirlenen ve bir dönem onlarca canlının yaşandığı Küçük Menderes Nehrine sızan, sofralarımıza sebze yetiştiren tarım alanlarına dökülen sıvı atıkların hem doğaya hem de insan sağlığına zararlı olduğu iddia edildi. Öte yandan bu doğa katliamına hem Sütaş yetkililerin hem de OSB yetkililerinin şahit olduğu ancak herhangi bir çabada bulunmadığı kaydedildi.

Dosyayı yeni görüntüler ve fotoğraflarla yeniden açıyoruz.

Olayla ilgili fabrikadan yeni görüş ve açıklama gelmedi. Firmanın yeni açıklamalarını bekliyoruz.

1-737.jpg2-621.jpg3-436.jpg4-308.jpg5-125.jpg6-075.jpg7-043.jpg8-035.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum