Tire'deki çevre kirliliği hakkında... Soru çok! Cevap yok!

Tire'deki çevre kirliliği hakkında... Soru çok! Cevap yok!

Çevre kirliliğinin muhatabına sorduk.

Medya Ege olarak Tire’deki çevre kirliliğini fotoğraflı, belgeli olarak tespit ettik, yayınladık. Çevreci olarak herkesin aklına gelen, bize yazdıkları soruları da sıraladık ve sorduk. Çevre kirliliğinin muhatabı SÜTAŞ firmasına ait biyoenerji üreten tesis yetkililerine sorduk. 

Bir daha soruyoruz :

1.      Yaptığımız araştırmalar neticesinde atık taşıyan araçlarınızın OSB’nin ana kapıdan değil de başka bir kapıdan çıktığı tespit edilmiştir. OSB’lerde giriş ve çıkışların farklı bir kapıdan yapılması kesinlikle yasaktır. Peki siz neden bu yasağa uymuyorsunuz?

2.      Aldığımız bilgiler doğrultusunda OSB’den hiçbir şekilde atık çıkarılamayacağı öğrenilmiştir. Uzun zamandır yasal olmayan likit atığı OSB’nin farklı bir yerinden çıkarıyorsunuz. Bundan OSB yönetiminin haberi var mı? Yoksa OSB’deki bu sorumsuzluğun yönetim tarafından bir açıklaması var mı?

3.      Tarım arazilerine döktüğünüz ve Küçük Menderes Çayı'na sızan atıkların bir gübre olduğunu söylüyorsunuz. Toprak analiz raporunuz ya da başka bir raporunuz var mı? Bize belgeleri ulaştırır mısınız?

4.      Çiftçilerin bilgisi dahilinde döktüğünüz sıvı likit atığın, sizler tarafından gübre olduğunu belirtiyorsunuz ancak bu maddenin gübre olduğunu onaylayan resmi bir kurum ya da kuruluş var mı? 

5.      Toprağa bıraktığınız atıkla ilgili hazırladığınız raporda yer alan maddeler ile bu atıklar aynı maddelerden mi oluşuyor?
 
6.      Tarım alanlarına Bedeloğlu firmasına ait 3 ayrı vidanjör aracılığıyla döktüğünüz atığın, içme ve yer altı suyuna karışma ihtimalinin yüksek olduğu jeologlarca teyit edildi. Sizin buna rağmen direk toprağa atık bırakma çabanız neden devam etmekte?

7.      Tarım alanlarına döktüğünüz likit atığın ısı derecesi tarafımızca yapılan ölçümde 39 derece olarak belirlenmiştir. Toprağa bu kadar sıcak bir sıvının zararlarının farkında mısınız? 

8.      Bölgedeki kokudan ve bazı üreticilerin hayvanlarının telef olduğundan haberiniz var mı?

9.      Ovadaki yollar başka çiftçiler tarafından ne yazık ki kullanılmıyor. Bunun için bir açıklamanız var mı?

10.  Aynı tarlaya yüzlerce vidanjör dolusu atığın, tarlanın yanında bulunan Küçük Menderes Nehri ile birlikte deniz suyuna karıştığından haberiniz var mı?

11.  22 Haziran’a kadar dökmüş olduğunuz katı atıklar, araştırmalarımız neticesinde 23 Haziran’da neden yeni bir alana dökülmeye başlandı? Yeni döküm alalının daha tehlikeli ve zararlı olduğunu biliyor musunuz?

Medya Ege Yayın Grubu olarak, kamuoyu adına bu sorulara vereceğiniz cevapları bekliyoruz. Hiçbir kelimesine dokunmadan yayınlayacağımıza yine aynı kamuoyu önünde söz veriyoruz. 

 

31ea6c61-b14e-4d6e-a7fa-9dc224ee0b68.jpg9fec5820-5731-4481-88b6-337a404f4264.jpg5c90c362-784a-42c6-9527-d40006b94052.jpg47574250-1818-45a9-afcb-9958bed28f82.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.