TİRE’DEMOKRASİ ZAFERİ PROGRAMINA BÜYÜK KATILIM 

TİRE’DEMOKRASİ ZAFERİ PROGRAMINA BÜYÜK KATILIM 

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü programına Tireliler büyük ilgi gösterdi. Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir; çetelere teslim olmaz” dedi. 

Demokrasi ve Milli birlik Yürüyüşü ile Cumhuriyet Meydanı programına her yaştan vatandaşlar katılırken; etkinliklere coşku, heyecan ve duygu egemen oldu.  

YÜRÜYÜŞE BÜYÜK KATILIM 

Tire Kaymakamlığı tarafından bir hafta öncesinden çeşitli etkinliklerle başlayan program İstasyon caddesi Ahşap büfe önünde Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü ile devam etti. Şehitler Parkı önünde toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanına yürüdü. 

KALABALIK ORTAPARK’A SIĞMADI 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanında devam ederken, vatandaşların yoğun katılımından dolayı Anıt alanı hınca hınç doldu. Ortapark’ta yer kalmayınca vatandaşların bir kısmı karşı kaldırımların üzerinden programı takip etti. 

ŞEHİTLER İÇİN KUR’AN OKUNDU, DUA EDİLDİ 

Atatürk Anıtı önünde, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim okundu. Tire İlçe Müftüsü Şaban Sadan şehitler için duasının ardından İlçe Müftülüğü ilahi gurubu sahne aldı. Programda 15 Temmuz Şehitleri için öğrencilerin hazırladığı şiirler okundu. Bahariye Mahalle Muhtarı Muzaffer Sarıoğlanoğlu’nun ezbere Sakarya şiiri de büyük beğeni topladı 

GECEYE MEHTER TAKIMI DAMGASINI VURDU 

Birbirinden güzel etkinliklerin yapıldığı geceye Tire Mehter takımının konseri damga vurdu. Seslendirdikleri marşlarla geceye damgasını vuran Tire Mehter Takımı vatandaşlardan bol alkış aldı. 

KAYMAKAM TANRISEVEN  “BU MİLLETİ BÖLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ” 

2016 yılında Alanya Kaymakamı iken 15 Temmuz’da Türkiye’de sosyal medyada ilk darbe girişimi karşıtı mesaj yayınlayan bürokrat olan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Türk milletini kimsenin bölemeyeceğini kaydetti. Tanrıseven yaptığı konuşmada şunları söyledi:  

“Üç yıl önce 15 Temmuz’da Türkiye tarihinin en hain, en alçak oyunlarından biri sergilenmek istendi. Türkiye Cumhuriyeti’nin meşru seçilmiş Hükümetine, Parlamentosuna, Cumhurbaşkanına silahlı bir darbe girişiminde bulunuldu. Daha öncelerde ülkemizde darbe girişimleri oldu. Ancak en alçakçası 15 Temmuz’da sahneye konuldu. Darbeciler tankları halkın üzerine sürüp Milletin Meclisi’ni bombalayıp Milletin üzerine ateş açmaktan çekinmediler. 251 vatandaşımızı bu uğurda şehit verdik pek çok vatandaşımız da gazi oldu.  

“HALKIMIZ 15 TEMMUZ’DA KAHRAMANLIK DESTANI YAZDI” 

“İç ve dış düşmanlar ile bu alçakça darbe girişimini gerçekleştirenler de şunu iyi gördüler ki Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Bu hain darbeye geçit vermeyen halkımız da 15 Temmuz’da bir kahramanlık destanı yazdı. Bu yönüyle 15 Temmuz demokrasi zaferidir ve Ülkemiz için bir milattır.” 

“TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR, ÇETELERE TESLİM OLMAZ” 

Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Alanya Kaymakamı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:  

“Darbe girişimini duyduğumda 15 Temmuz gecesi saat 23:27’de sosyal medyada ‘Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir; çetelere teslim olmaz’ şeklinde bir mesaj yayınladım. Keza mesajlarımda, ‘Anayasamıza, Hükümete ve demokrasiye bağlı olduğumuzu’ belirttim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısından sonra da meydanlara indik.”  

“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM” 

“Aradan geçen üç yılda herkes şunu iyi bilmelidir ki şehitlerin kanıyla sulanan bu topraklarda binlerce yıldır bir arada yaşayan milletimizin büyük fedakârlıklarla bu seviyeye getirdiği Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Milletimiz, Ülkemize içeriden veya dışarıdan yapılacak her türlü saldırıyı bertaraf edecek güce ve ferasete sahiptir.” 

“Ülkemizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Milli İdareye sahip çıkan tüm vatandaşlarımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”

medyaege-(3)-008.jpgmedyaege-(1)-018.jpgmedyaege-(5)-001.jpgmedyaege-(4)-002.jpg

Arif Çayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum