Tireli öğrencilerden büyük başarı!

Tireli öğrencilerden büyük başarı!

Okul sporlarında Ege Bölge ikincisi ve iki dalda İzmir İl birincisi olan Eskioba Ortaokulu öğrencileri, başarılarını Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven ile paylaştılar. 

Bocce ve dart antrenörleri Ersan Çopur ve Selim Kafalı’nın çalıştırdığı öğrenciler 48 takım arasında yarışarak İl birincisi olmayı başardı.  Dart ve Bocce sporlarında büyük başarı kazanan Eskioba öğrencileri, Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i ziyaret etti. Tire’nin isminin her platformda duyulması adına başarı gösteren tüm öğrencileri tebrik eden Tanrıseven, bocce ve dart takımı oyuncuları ve eğitmenlerini de kutladı.  

KAYMAKAM TANRISEVEN “DİSİPLİNLİ ÇALIŞMA BAŞARIYI GETİRİR” 

Sporcuların başarıları ile gurur duyduklarını söyleyen Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tireli öğrencilerin il ve bölge çapında elde ettikleri başarılarla tire olarak gurur duyduklarını söyledi. Kaymakam Tanrıseven “Şunları kaydetti: 

“Bu çalışmaların altında disiplin ve özveri yatıyor. Disiplinli çalışma da beraberinde başarıyı getiriyor. Sporda başarılı olan bir öğrencinin zaten doğru orantılı olarak dersleri de iyi olmalıdır. Spor hiçbir zaman öğrencinin derslerini aksatmamalıdır. Bu vesile ile sizleri hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yetiştiren eğitmenleriniz başta olmak üzere her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.”  

KAYMAKAM TANRISEVEN GENÇ OYUNCULARI ÖDÜLLENDİRDİ 

Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven genç sporcuları ödüllendirdi. Ziyaretin ardından dereceye giren sporcuları tek tek tebrik eden Tanrıseven onlara satranç takımı hediye etti. 

BOCCE NEDİR 

Halk arasında pek bilinmeyen ancak eski bir ata sporu olan boccenin tarihi milattan binlerce yıl öncesine, Anadolu’ya dayanıyor. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilen bocce, bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve “Bocce” adını da Romalılardan almıştır. O dönemlerde Anadolu’da Türklerin var olduğu ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde adı bocce olmasa da benzer birçok oyunun oynandığı göz önüne alınırsa, boccenin ata sporlarımızdan olduğunu söylemek de mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.