Tırnaklarınıza diş macunu sürüp bekletirseniz...

Tırnaklarınıza diş macunu sürüp bekletirseniz...

Diş macununun bu etkisini daha önce hiç duymadınız! Tırnaklarınıza sürerseniz...

Bu yaz tırnaklarınıza yüklenmeyi bırakmanızı ve onlara zarar vermeden güzel hale getirmeniz için yazdığımız hileleri uygulamanızı tavsiye ediyoruz. İşte bilmeniz gereken 10 tırnak hilesi…
 

Vazelin

Eğer oje sürmeyi beceremiyorsanız, oje sürerken cildinize ve tırnaklarınızın kenarlarına taşırıyorsanız bu hile tam size göre. Kulak pamuğu yardımıyla tırnağınızın etrafına vazelin sürün, ardından tırnaklarınızı dışarı taşırma korkusu olmadan boyayın.
 

Sıvı yapıştırıcı

Vazeline alternatif olarak sıvı yapıştırıcıyı tırnaklarınızın etrafına sürdükten sonra tırnaklarınızı boyayın, kuruduktan sonra sıvı yapıştırıcıyı cildinizden soyarak çıkartın.
 

Buzlu su

Normal ojenin kuruması zaman alabilir, fakat ojenin hızlı kurumasını sağlamak mümkün. Tırnaklarınızı içinde buzlu soğuk su olan bir kaba sokun, 3 dakika bekleyin ve çıkarın.


Jel tırnaklar ve ojeler popülerliğinin zirvesindeler ve neden olduğunu anlamak hiç de zor değil. Birkaç saniye içinde lambanın altında kururlar, kusursuz görünürler ve 3 haftaya kadar bozulmadan dururlar. Ancak bunun olumsuz tarafları da var. Uzun süreli kullanımdan sonra tırnaklarınız ince ve kırılgan hale gelir, bununla birlikte jel tırnak yaptırmak çok pahalı ve evde yapması çok zor. Bu hilelelerle tırnaklarınızı zarar vermeden güzel gösterebilirsiniz.

Diş Macunu

Eğer koyu renkte bir oje sürdükten sonra tırnaklarınızda leke kalıyorsa ya da tırnaklarınız sararıyorsa onları beyazlatıcı diş macunuyla fırçalayarak düzeltebilirsiniz.
 

Çift katman

Eğer ojeniz kalitesiz görünüyorsa bu mutlaka deneyin.  Tırnak cilasıyla 2 kat taban katmanı yapın. İlkini sadece tırnaklarınızın ucuna, ikincisini bütün tırnaklarınıza sürün. Daha sonra normal ojeyi bütün tırnağınıza sürün.
 

Yapışmaz sprey

Ojenizin hızlı kuruması için bir başka yol ise yemek pişirmek için kullanan yapışmaz sprey. Yeni sürülmüş ojenin üstüne spreyi sıkın, birkaç dakika bekleyin ve yıkayın. Bu hile ojenin normal kuruma süresinin yarısından fazlasını size kazandıracaktır.
 

Saç spreyi

Eğer ojenizle şık tırnak desenleri yapmaktan keyif alıyorsanız fakat her bir tırnağın ayrı ayrı kurumasını beklemek için sabrınız yoksa saç spreyi sizin kurtarıcınız. Yerini bozmamak ve bulaşmayı önlemek için önce sadece deseninizin olduğu yere spreyi sıkın, 10 saniye bekletin daha sonra tüm tırnağa spreyi sıkın.
 

Makyaj süngeri

Eğer parıltılı ojeleri seviyorsanız ama parıltı şişede durduğu kadar yoğun gelmiyorsa muhtemelen ojeyi yanlış kullanıyorsunuz. Yoğun bir görünüm kazansın diye 10 kat parıltı sürmenin hiçbir anlamı yok, bunun yerine makyaj süngerini kullanın. Öncelikle makyaj süngerine bol miktarda parlak tırnak cilası koyun, sünger sıvının çoğunu emecektir, sonraysa tek seferde ojenizin üzerindeki yoğun ışıltıyı yakalayabilirsiniz.
 

Oje şişesini avucunuzda ısıtın

Oje şişesini çalkalamak yerine avuçlarınızın arasına alıp ısıtın. Şişeyi sallamak ojenizde baloncuklar yaratacak ve manikürünüzü mahvedecektir, şişeyi avucunuzda ısıtmak ise ojenin baloncuk oluşturmadan kendi içinde karışıp yoğun kıvamına kavuşmasını sağlayacaktır.
 

Ojenizi buzdolabına koyun

Ojenizi kullanmadan birkaç dakika önce buzdolabına koyun. Bu ojenizin pürüzsüz olmasını sağlayacaktır böylelikle üst üste birkaç kat sürmenize gerek kalmayacak.
Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.