Tiryaki: “Sürdürülebilirlik ana hedef olmalı”

Tiryaki: “Sürdürülebilirlik ana hedef olmalı”

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tirsan Kardan. A.Ş tesislerinde yapılan ziyarette EGOD üyelerine iş hayatının nasıl ilerlediğini, büyümenin ve başarının nasıl geldiğini anlatan Mehmet Tiryaki, “sürdürebilirliğe” vurgu yaptı.

EGOD’un yeni yönetimi olarak yeni bir yapılanmaya gittiklerini ve bu süreçte hem sektörün hem de kentin önemli sanayici ve iş insanlarına ziyaretlerde bulunduklarını anlatan EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, son olarak sektörümüzün duayen isimlerinden Tirsan Kardan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiyaki’yi ziyaret ettiklerini söyledi. Mehmet Tiryaki’nin yeni nesillerle tecrübelerini buluşturmak için düzenlenecek eğitim odaklı toplantılara katılım göstereceğini ve destek vereceğini ifade eden Torun, “Mehmet Tiryaki duayen bir sanayici ve iş insanı. Şu kısa görüşmede dahi sürdürülebilirliğin önemine dair birçok anektod paylaştı. Bu deneyimi sektörümüz ile daha sık buluşturmak istiyoruz, kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

2.jpg

“Ülkemizin üretime ihtiyacı var”

EGOD’dun ziyaretinden memnun olduğunu söyleyen Tirsan Kardan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, kendi iş yaşamından örnekler vererek başarıya giden yolun sürdürülebilirlikten geçtiğini söyledi. Türkiye’de 100 yıllık firmaların çok az olduğuna değinen Mehmet Tiryaki, “Bu durum maalesef uzlaşma kültürünün eksikliğinden kaynaklanıyor. Sürdürülebilirlik, küçük veya büyük olsun, bir firma için ana hedef olmalı” dedi.

İmalat sanayinin ve üretmenin ülkemiz açısından çok kıymetli olduğunu vurgulayan Tiryaki, “Üretilecek ürünün daha önce ticaretinin yapılmış olması bir avantaj. Üretim yapmak isteyenler ölçülebilir riskler alarak üretim yapmalı. Güçlü bir ekonomiye sahip olmak istiyorsak ülkemizin daha fazla üretime ihtiyacı var” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.