Tiyatro Festivali başlıyor!

Tiyatro Festivali başlıyor!

Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle her yıl düzenli olarak organize edilen uluslararası tiyatro günleri, Hülya – Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali ismiyle, 13 Mart’ta başlıyor.

Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle her yıl düzenli olarak organize edilen uluslararası tiyatro günleri, Hülya – Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali ismiyle, 13 Mart’ta başlıyor. Kentte düzenlenen en kapsamlı etkinliklerden biri olan festival, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor. Festival kapsamında, çocuk oyunları, yerel oyunlar ve ulusal oyunlar izleyici ile buluşacak. Ayrıca, Almanya, Yunanistan, Lübnan ve Sırbistan’dan gelecek tiyatro ekipleriyle uluslararası oyunlar, İzmirli sanatseverlerle buluşacak.

FESTİVALDE AÇILIŞ OYUNU SIRBİSTAN’DAN

Festivalin açılış günü 13 Mart Çarşamba akşamı programın ilk uluslararası konuğu Novi Pazar Bölge Tiyatrosu, İZBBŞT İsmet İnönü Sahnesi’nde, Hasan Erkek tarafından yazılan -yerli metinlerimizden- ‘‘Eşik’’ isimli oyun ile festivalin açılışını gerçekleştirmiş olacak. Ayrıca, Almanya’dan MUT! Theater, Lübnan’dan Theatre İn Progress, Yunanistan’dan Sebun Quartet ise festivalin ilerleyen günlerinde İzmir sahnelerinde birbirinden değerli oyunlarıyla yer alacaklar.

Festivalde ücretli olarak yer alacak oyunları izlemek isteyen seyirciler biletlerine https://kultursanat.izmir.bel.tr/ web sayfasından; detaylı bilgilere İZBB Kültür Sanat sosyal medya hesabından ve İzmir Art sitesinden ulaşabilirler. Festivalde yer alacak ücretsiz oyunlar için davetiye ve rezervasyon gerekmemektedir.

image-126939f9fe4651cad8921a6456e57fcf9186030b.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.