TMMOB, İBB ve UNESCO ortaklığındaki ‘kültürel miras’ paneli başlıyor!

TMMOB, İBB ve UNESCO ortaklığındaki ‘kültürel miras’ paneli başlıyor!

TMMOB, İBB ve UNESCO ortaklığında gerçekleşecek 'Kültürel Miras Alanlarında Peyzaj Tabanlı Şehircilik Stratejileri' paneli başlıyor.

MEDYA EGE - Türk Mimar ve Mühendiler Odaları Birliği (TMMOB) Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı işbirliğiyle 8. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Kongresi öncesinde gerçekleştirilecek 'Kültürel Miras Alanlarında Peyzaj Tabanlı Şehircilik Stratejileri' paneli başlıyor.

16 Aralık Cuma günü gerçekleşecek olan panel, EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi (Portekiz Sinagogu)'nde 09.30 ile 17.30 saatleri arasında düzenlenecek.

Panelde, kültürel miras alanlarının korunması kapsamında; iklime dirençli kent, yeşil altyapı, afet ve risk kavramları odağında miras alanları ve yakın çevresine yönelik bütüncül bir bakış açısı ortaya konulması ele alınacak.

Birinci gün yapılan oturumların ardından etkinlik, ikinci gün düzenlenecek olan 'UNESCO Dünya Mirası Yolunda İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı ve Çevresindeki Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Gezisi' ile son bulacak. Geziye katılım sınırlı sayıda olacak ve ön kayıt gerekecek.

whatsapp-image-2022-12-13-at-21-04-07.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.