TOBB Yılda 1 Milyon 400 Bin İşsize İş Sağlayacağını Açıkladı

TOBB Yılda 1 Milyon 400 Bin İşsize İş Sağlayacağını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurul Hizmet, Şeref ve Plaket törenine katıldı.

Törende konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun 1 milyon 400 bin işsize iş sözünü hatırlatan Erdoğan, Hisarcıklıoğlu'nun sözlerinin Türkiye için yeni bir sıçrama noktasına işaret ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 72’nci Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni’ne katıldı. Ankara’daki TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen törende hitap eden Erdoğan, kamu kuruluşlarına ve özel sektöre yatırım yapmaları yönünde çağrıda bulunarak, işçi alımı konusunda önerisini yineledi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun, “Yılda 1 milyon 400 bin işsizi, iş sahibi yapmak için gerekli çalışmayı yapacağız” sözlerini Türkiye için yeni bir sıçrama noktası olarak gördüğünü belirten Erdoğan, TOBB’a teşekkür etti. Bunun çok önemli bir adım olduğunun altını çizen Erdoğan, artan nüfusla beraber bakıldığında 1.5 milyon işsizin, 1 milyon 400 bin üyesi bulunan TOBB çatısı altında iş sahibi yapılmasının, hem işverenler hem de ülke için çok büyük bir dinamizmin kazanılması anlamına geleceğini söyledi. Bu gücün Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nde olduğuna inandığını ifade eden Erdoğan “Her üye ortalama bir işsiz alacak. Hesap bu kadar basit. Ben piyasa adamı olduğum için öyle bakıyorum olaya. Bunu başarırsınız. Bu gücün sizde olduğuna inanıyorum. Özel görüşmeler yaptığım bütün dostlarımız da ‘yaparız’ diyorlar. Bugün de Başkan’dan sinyali aldık, evelallah bu işi başaracağız demektir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.