TOBEDAK ile doğaya dönüş başladı

TOBEDAK ile doğaya dönüş başladı

Torbalı Belediyesi bünyesinde 2014 yılında kurulan Torbalı Dağcılık ve Doğa Yürüyüşleri Kulübü (TOBEDAK), 2018 kış sezonunu açıyor. Grup, sezonun ilk yürüyüşünü Şirince’deki mağaraya gerçekleştirecek.

Torbalı halkını doğa ile buluşturmak, yapılan program ile her hafta farklı bir doğal güzelliği gezmek amacıyla kurulan Torbalı Belediyesi Dağcılık Ve Doğa Yürüyüşleri Kulübü (TOBEDAK) 2018 sezonunu açıyor. 4000 üyesi bulunan Kulüp, 4 Kasım tarihinde Kuş ini Mağarası ve Şirince Parkuru ile Haziran ayına kadar sürecek yoğun bir sezona başlıyor. Kulübe üye olmak ve hafta sonları düzenlenen yürüyüşlere katılmak isteyenler Belediye Kültür Merkezi (BKM)’de kayıt yaptırabiliyor. Her geçen yıl kendisini yenileyen ve farklı il ve ilçelere geziler düzenleyen TOBEDAK, doğa yürüyüşünü profesyonel bir şekilde yapmak isteyenlere lisans da çıkartmaya başladı. Şu an için 50 lisanslı üyeye kavuşan TOBEDAK, başvuru yapmaları halinde tüm üyelerine lisans çıkartıyor.   

ÇOCUKLARA DOĞA SEVGİSİ AŞILIYOR 

Her hafta farklı bir parkurda doğanın bilinmeyen yönlerini ve güzelliklerini keşfeden TOBEDAK üyeleri, Haziran ayına kadar yoğun bir sezon geçirecek. Her hafta yürüyüş gerçekleştiren TOBEDAK üyeleri, yağmur çamur dinlemeden yürümeye devam ediyor. Yürüyüşlerine çocukları da dahil edip onlara doğa sevgisini aşılayan Kulüp, çocukları parkuruna dahil eden tek kulüp olma özelliğini de taşıyor. 

PARKURLAR ÇOK EĞLENCELİ 

Yeni sezon ile birlikte çok sayıda üye kaydı yapan TOBEDAK, yürüyüşlerini her yıl daha geniş kitlelerle yapıyor. Doğa yürüyüşlerine katılanlar, hem oksijen almanın keyfini yaşıyor hem de doğayı yakından tanıyor. 4 Kasım tarihinde yapılacak olan Şirince parkuru ile sezona başlayacaklarını ifade eden TOBEDAK Sorumlusu Selahattin Koçak, kulübe katılmak isteyenlere davette bulundu. Zorlu ve bir o kadar da eğlenceli parkurlarda çok güzel vakit geçirdiklerini dile getiren Selahattin Koçak, kulübün faaliyetleri hakkında bilgi almak ve iletişim kurmak isteyenleri, BKM’ye beklediklerini söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.