TOKİ kurasında şehidin ismi çıktı..

TOKİ kurasında şehidin ismi çıktı..

TOKİ konutlarının kura çekiminde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halit Şıltak'ın ismi çıkınca duygulu anlar yaşandı.

Hilvan Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için TOKİ işbirliğiyle yaptırılacak 98 konut için 128 kişi başvuruda bulundu. Başvuru sayısının daire sayısından fazla olması nedeniyle Hilvan Spor Salonu'nda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Yapılan kura çekilişiyle daire sahipleri belirlendi. Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve başvuru sahiplerinin katıldığı kura çekiminde geçen 1 Eylül'de, Siirt'in Pervari İlçesi'nde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halit Şıltak'ın da ismi çıktı. Kurada Halit Şıltak'ın isminin çıkmasıyla duygulu anlar yaşanırken, şehidin aynı zamanda kayınpederi de olan amcası Halil Şıltak, şöyle dedi:

"Bugün yapılan kura çekilişinde şehidimizin de ismi çıktı. Şehidimiz, "Memlekette bir evim olsun, eşim ve çocuğumla beraber izinlerde kullanırız" demişti. Ancak, içinde oturmak kendisine nasip olmadı. Allah, eşi ve Işıl kızına can sağlığıyla ve huzurla oturmayı nasip eder inşallah."

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise kurada Şehit Piyade Uzman Çavuş Halit Şıltak'ın isminin çıkmasının kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek, "Muhakkaktır ki; aziz şehidimiz, kendi imkanlarından kısarak ev sahibi olmak için başvuruda bulunmuş ancak oturmak kendisine nasip olmamıştır. Yüce Allah, şehidimizi cennetinde ağırlarken, onun geride kalan eşi ve kızı, inşallah yeni evlerinde gönül rahatlığıyla otururlar" diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.