TOKİ'ye bedelsiz devredilen hastane için vakıftan dava

TOKİ'ye bedelsiz devredilen hastane için vakıftan dava

Foça'da 4 yıldır boş duran Eski Devlet Hastanesi binasının “Millet Bahçelerinin Finansmanı Projesinde” kullanılmak üzere bedelsiz olarak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’na devredilmesine Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı'ndan itiraz geldi.

Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu binanın TOKİ’ye devredilmesinin kabul edilemez olduğunu açıklayıp, öncelikle yürütmenin durdurulması, sonrasında da kararın iptali için hukuki süreç başlattı.

ÇAĞRILAR SONUÇSUZ KALDI

Foça Eski Devlet Hastanesi Binası yaklaşık 87 yıl hastane olarak hizmet verdikten sonra 8 Mart 2019 tarihinde yeni hastane binasının hizmete girmesiyle boşaltıldı. Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı’nın tadilat için gerekli tüm masrafları üstlenmesi, halkın, bazı STK’lar ve siyasilerin, binanın yine sağlık hizmetlerinde kullanılması, Aile, Toplum Sağlığı, Yaşlı Destek Hizmetleri ve 112 Acil Ambulans Merkezi yapılması yönündeki talep ve çağrıları sonuçsuz kaldı.

vakif-yonetimi.jpg

Binanın “Sağlık Bakanlığı’na tahsisinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın E-33685449-400(3121.140163)-3631190 sayılı yazısıyla 24 Haziran 2022 tarihinde kaldırıldığı, aynı bakanlığın 11.01.2023 tarih ve 5507687 sayılı yazısı ile de, “Millet Bahçelerinin Finansmanında” kullanılmak üzere bedelsiz olarak TOKİ’ye devredildiği ve işlemlerinin bu yönde devam ettiği öğrenildi.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE KULLANILMAYA DEVAM EDİLSİN

Gelişme üzerine toplanan Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu önce yürütmenin durdurulması için dava açarken, kararın iptali içinde hukuki süreç başlatma kararı aldı.

foca-eski-devlet-hastanesi-9.jpg

Vakıf Yönetim Kurulu üyesi Osman Mert; eski hastane binasındaki bazı ünitelerin ve donanımların hayırsever Reha Midilli tarafından, sağlık hizmetlerinden başka amaçla kullanılamaz şerhli protokolle yapıldığını, imar planlarında da buranın sağlık alanı olarak ayrılmış olduğunu hatırlattı. Osman Mert; “Vakfımızın kuruluş amacı çok açıktır. Bizler Foça halkının yararına gerek eğitim, gerek sağlık alanındaki tüm hizmetlerin arkasındayız. Eski hastane binamızda, bu hizmetleri yaptığımız binalardan birisidir. Bugün itibariyle bu bina ile ilgili TOKİ’ye devri ve farklı şekilde kullanılmasıyla ilgili almış olduğumuz bilgiler ve gördüğümüz kararlar bizim tarafımızdan kesinlikle kabul edilmemektedir. Bugün öncelikle yürütmenin durdurulmasıyla ilgili davamızı açtık. Mevcut bina sadece Foça halkının sağlık ihtiyaçlarıyla ilgili, gerek aile hekimliği, gerek 112 Ambulans, gerek sağlık ocağı noktasında, kamunun yararına, halkın sağlık ihtiyaçları yararına kullanılmalıdır. Bununla ilgili yasal süreci başlattık. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Amacımız nettir. Eski hastane binamız tadilatı bizim tarafımızdan yapılarak Foça halkının yararına bir sağlık tesisi olarak kullanılmalıdır.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.