Tolga Saylan, "Üretime devam ediyoruz!"

Tolga Saylan, "Üretime devam ediyoruz!"

Erkunt Traktör CEO'su Tolga Saylan, temel gıda üretimi ve buna bağlı tüm sektörlerin sürdürülebilirliğinin önemine dikkat çekti. 

Tolga Saylan “Bu süreçten olumsuz etkilendik. Tüm süreç boyunca temel gıda tedarik zincirinin bozulması halinde nasıl korkunç günler geçirebileceğimizi hepimiz görmüş olduk. Herkesin bildiği gibi tarım sektörü, ülkenin istihdam ve üretim kaynağıdır. Özellikle tarımı ithalata dayalı ülkeler, sınırların kapanması ile çok zor bir durumda kaldı. Bu noktadan hareketle tarımın, sürdürülebilirliğin ve tarımsal açıdan kendi kendine yetebilmenin önemini bir kere daha gördüğümüzü düşünüyorum. Tüm bu süreç boyunca tarlalarda ağır işlerine devam eden ve sofralarımıza yemek getirebilmek için uğraşan çiftçilerimize bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederim. Yılın ikinci yarısında tarımsal üretimin artırılmasına yönelik olan politikayı kesinlikle destekliyoruz. Bu sayede ülkemizdeki ekilmeyen arazilerin yeniden faal hale gelmesi hem yerli üretimi artıracak hem de dövize dayalı ithalatı azaltarak ülkeden döviz çıkmasını yavaşlatacaktır. Bu noktada bizler üretici olarak yurtdışından sipariş ettiğimiz parçaların planlamasını iyi yapmalı, olası bir ikinci dalgada veya olası bir sınır kapanma durumuna hazırlıklı hale gelmeliyiz. Bildiğiniz üzere traktör sektörü geçtiğimiz yıllarda zor zamanlar atlattı. Bu sene ise artan talep üreticilerin yüzünü güldürürken, karşılaşılan bu hastalık süreci sektör adına bir talihsizlik oldu. Şu anda piyasada traktöre olan talep yüksek, devletin tarım sektörüne vereceği destekler ile ilk iki çeyrekte yaşanan kaybın hızla telafi edilebileceğini düşünüyorum” dedi. 

EGELİ ÇİFTÇİLERE ÖZEL MODELLER

Coğrafi şartlar itibariyle bağ- bahçe tarımının ön planda olduğu Ege Bölgesi'nin önemli bir tarım potansiyeline kaynaklık ettiğine dikkat çeken Tolga Saylan, Ege'ye özel traktörlerle çiftçilerle buluştuklarını söyledi. 

Egeli çiftçilerin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte özel tasarımlar geliştirdiklerini de kaydeden Saylan, şunları söyledi: “Her yıl Ege Bölgesi’ni temsil eden İzmir Tarım Fuarı’nda yeni bir ürün lansmanı yaparak Egeli çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak, yüklerini ve masraflarını azaltmak için gayret gösteriyoruz. Geçtiğimiz son 3 yıl içerisinde Egeli çiftçilerimiz için Kısmet 50E- Bahçe, Kısmet 55E Bahçe, Kabinli Meyveci (uzay kabin) ve Kıymet 95 Meyveci Lüks modellerimizi çıkarttık. Bu ürünlerin yanı sıra tarla tarımı açısından da yüksek potansiyele sahip olan Ege Bölgesi, yeni çıkan Hasret 125 CRD4 Lüks ve Kuvvet 130 CRD4 Lüks Powershuttle ürünlerimizi beğeniyle karşıladı. Yüksek donanıma sahip olan bu güçlü traktör modelleri, Ege’de tarla tarımı ile uğraşan çiftçilerimizin yüksek beygir gücü ihtiyacını fazlasıyla karşılamaktadır. Önümüzdeki dönem içerisinde Egeli çiftçilerimiz için mevcut Bahçe Serisi modellerimizde yeni donanımsal özellikler üzerine çalışmaktayız. Meyveci Serisi’ne sürüngen vites özelliği eklemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürüngen vites, traktörün çok düşük hızda hareket etmesi anlamına gelmektedir. Bu özellik, bağcılık ile uğraşan çiftçilerimiz için üzüm serme ve toplama sürecinde, bahçe tarımı ile uğraşan çiftçilerimiz için budama sonrasında dal ve sap parçalama işlerinde, kanal açma ve tütün ekme gibi işlemlerde büyük kolaylık sağlamaktadır. Buna ek olarak daha küçük HP segmentinde, 25 ve 36 HP iki farklı traktörün AR&GE çalışmaları devam etmektedir. Bu traktörler pratik, güçlü, sağlam ve düşük yakıt tüketimi ile küçük bahçe tarımıyla uğraşan, seracıların ve ikinci bir traktöre ihtiyaç duyan ve hatta otel işletmecileri için de gözde bir ürün olacaktır” 

ÜRETİME DEVAM EDİYORUZ

2020’nin ikinci yarısında üretim ve AR-GE odaklı çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizen Tolga Saylan, Haziran ayı itibariyle ard arda yeni sürprizleri de açıklamaya başladıklarını dile getirdi. 

Yeni modeller hakkında bilgi veren Saylan, şunları söyledi: “Erkunt mühendisleri tarafından çiftçilerin istek ve beklentileri doğrultusunda tasarlanan yeni emisyon ve ana regülasyon yasalarına uygun olarak üretilmiş olan yüksek beygir gücündeki 125 HP ve 130 HP 2 yeni modelimizi geçtiğimiz günlerde çiftçilerle buluşturduk. 150 HP’ye kadar uzanacak yeni bir serinin 2 yeni ürünü olan bu traktörler; performans, konfor ve ekonomik tüketim açısından çok beğenildi. Ayrıca, farklı teknik üstünlüklere sahip, yine farklı üretim alanlarında kullanılacak, aynı seriye ait sürpriz yeni modellerimizi de yine bu yıl içinde lanse edeceğiz. Geride bıraktığımız zor günlerden sonra Türkiye, üretmeye, kaldığı yerden büyümeye ve gelişmeye devam etmelidir. Erkunt olarak biz de geride bıraktığımız her bir günün farkında olarak geleceğin önemini, tarımın ve dolayısıyla çiftçilerimizin kıymetini bilmeyi ve hayatlarını kolaylaştıracak çözümleri geliştirmeyi hedefledik. Üretim süreçlerimizi en az hata olacak şekilde her geçen gün iyileştirmeye ve kalite kontrolünü de çok sıkı tutmaya özen gösteriyoruz. Fakat ne kadar teknolojik olursa olsun, traktör çok zor şartlar altında kullanılan bir iş makinası ve ister istemez çiftçinin yardımımıza ihtiyacı olan durumlar doğabiliyor. İşte tam bu noktada hızlı ve etkili iletişim çok önemli; çünkü tarladaki çiftçi doğa ile mücadele halinde ve zarara uğramaması için saatler, hatta dakikalar bile çok önemli olabiliyor. Bunun için Türkiye’nin dört bir yanına yayılan satış, servis ve yedek parça bayilerimizin yanında, online yedek parça satış sitesi kurduk. Geliştirdiğimiz bu hizmetin temel amacı, Erkunt güvencesi ile çiftçilerin evlerine kadar ulaşacak orijinal yedek parçaların, kredi kartıyla 12 aya varan taksit imkanıyla sahip olmalarını sağlamaktır ve ekonomik açıdan çiftçilerimizi biraz olsun rahatlatmaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.