Tonlarca zift çevreye yayılıyor!

Tonlarca zift çevreye yayılıyor!

Edirne'nin Hasanağa Köyü yakınlarında asfalt firmasına şantiyede, asfalt kazanı patlaması sonucunda yüzlerce ton ham atık, onlarca dekar tarım arazisine döküldü.

Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı yolu üzeri Hasanağa köyü yakınlarında bir asfalt kazanı patladı. Kazandan akan asfalt yapımında kullanılan tonlarca zift çevreye yayıldı. Çevreye yayılan sıvı zift yaklaşık 1 kilometrelik alana yayılırken, haber verilmesi üzerine jandarma ve Edirne Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri kısa sürede bölgeye sevk edilerek önlem alma çalışmaları başlatıldı. Çevreye yayılan tonlarca sıvı ziftin ekili alanlara da zarar vermesinden endişe ediliyor.

60383-aw588546-11.jpg

Çevre halkından Soner Güvenli, “Tarım arazisinin bu şekilde olmasına şok oldum. Tam anlayamadım, ama kaza olmuş galiba emin olamadım. Görüntü çok kötü, inşallah yetkililer bir çözüm bulur. Bir tarım arazisinin bu şekilde olmasına nasıl müsaade etmişler. Petrol attığı galiba bayağı da akmış yetkililer bir çözüm bulur inşallah. Trakya halkına çok geçmiş olsun” dedi.

44144-aw588546-09.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.