Topbaş, mesai arkadaşlarına veda etti

Topbaş, mesai arkadaşlarına veda etti

'Siyasetin mevki, makam için yapılmayacağını gösterdik'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Kadir Topbaş için mesai arkadaşları veda yemeği düzenledi. Burada konuşan Topbaş, “Bilerek hiçbir yanlışı yapmamaya özen gösterdim. Biz makam mevkilere bağlanmış adamlar olmadığımızı, siyaseti makam ve mevki için ortaya koymadığımızı anlatmaya çalıştık” dedi.

13 yıl boyunca sürdürdüğü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş için mesai arkadaşları tarafından veda yemeği düzenlendi. İlçe Belediye Başkanlarının da katıldığı programda Topbaş, mesai arkadaşlarına daha fazla çalışmaları ricasında bulundu. Görevde olduğu süre içerisinde İstanbul’a hizmet etmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Topbaş, ”Tarih bugünlerden, yaptığımız güzel işlerden bahsedecek. Yapılan işlerin tabi ki güzel olduğunu söyleyemiyoruz. Sizler hep yanımda, arkamda durdunuz. Mesai arkadaşlarım olarak bir dediğimi iki etmediniz.

Dünyanın gıpta ettiği bu kentte hizmetlerimizin ardı arkası kesilmedi. Gelenler, misafirler, gelişen İstanbul’un bu süreçteki başarısını ve yurt dışına gittiğimizde orada temas ettiğimiz insanlar dile getirdiler. Aklımın ucundan geçmedi bu kentte belediye başkanı olurum diye, bu kentte yarın yönetici olurum diye ama takdiri yaşadığımızı biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı görevine geldiğinde ona yardımcı olmaya çalışmıştım. Her defasında da daha iyi neler yapabiliriz de kendi katkımızla sunmaya başladık. Ama asla keşke bende burada olsaydım demedim, resmi hiçbir görev almadım” dedi.

“Siyaseti makam ve mevki için ortaya koymadığımızı anlatmaya çalıştık”

“Bilerek hiçbir yanlışı yapmamaya özen gösterdim” diyen Topbaş, ”Gerektiği zaman duruş sergiledim. Bilinir geçmişte üç bakanlığımıza dava açtık aynı siyasi partiden olmamıza rağmen. Dosyalardan bahsediliyor, geçmişte de benzer dosyaları iade ettiğimiz oldu. Evet ani bir karar ama bu kararım benim geçen Cuma değil, ondan önceki gün değil belki bir aydan beri, kendimce tefekkür ettiğim bir çalışmadır. İstanbul, Cumhurbaşkanı ve Başbakanlıktan sonra Türkiye’deki en büyük güç, dünyadaki çok saygın 42 milyar bütçesi olan bir şehir. Böyle bir gücün bırakılması bir başka şey. Bunu bırakırken biz makam mevkilere bağlanmış adamlar olmadığımızı, siyaseti makam ve mevki için ortaya koymadığımızı anlatmaya çalıştık. İhtiraslarımızın olmadığını, nefsimizin ayağımızın altında olduğunu göstermeye çalıştık. Soruyorlar mı ihanet mi yorgunluk mu beni gece üçte eve bırakıp birkaç saat sonra evden aldıklarını bilirler. Benim ekibim vardiyalı çalışıyor, yedekleri var, benim yedeğim yok idi. Çünkü bir başka aşkla, sevdayla bu işe koyuldum” diye konuştu.

Siyaseti mevki, makam için yapmadığını belirten Topbaş, ”Türk siyasi hayatını bunu tarihe düştü. Siyasetin makam mevki için yapılmayacağını ve gerektiği zaman onur ve şerefinle izzet-i ikbal ile Bab-ı Ali’den devlet kapısından ayrılmayı bilmenin bir gereği olduğunu göstermiş olduk. Bu benim tarzım, davranışım ve şahsi kimliğim. Hamd olsun Rabbim bana nefsimin galebe çalmamasını vermiş. Perşembe günü inşallah AK Parti’den bir kardeşimiz belediye başkanlığı görevine gelecek. Kendisine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Bugüne kadar haramın nesli bozacağı bilinciyle hareket ettik”

Mesai arkadaşlarına seslenen Topbaş, arkadaşlarına çok çalışmaları ricasında bulundu. Topbaş, ”Sizden dileğim arzum şu; çok daha fazla çalışınız. Başkan ne güzel bir ekip kurmuş densin. Sizin gayretiniz Türkiye ve insanlık için. Birazcık farklı davranış ortaya koyarsanız çok şey kaybederiz, ülkemiz de eder. Sizlerden ricam benim bulunduğum zamandan daha çok başarılı işler ortaya koymanızı rica ediyorum. Bize sorulduğu zaman bilgimizi, becerimizi hiç yüksünmeden cömertçe açarız. Büyük bir bilgi birikimiz oldu. Bunu da insanlıkla paylaşmak isterim. Savaşları askerler yapar ve kazanır, zaferleri komutanlara yazılır. Bugüne kadar haramın nesli bozacağı bilinciyle hareket ettik. Elhamdülillah. Onun için hiçbir yafta tutmaz bize . Zaman ve mekan şahittir. Rabbimiz şahittir. Sizleri hep takip edeceğim. İstanbul’a neler yapılıyor. Yanlış varsa mutlaka söyleyeceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.