Toplu Konut Projesi tam gaz ilerliyor!

Toplu Konut Projesi tam gaz ilerliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye personeli ve dar gelirli aileler için Çiğli'de hayata geçireceği 546 dairelik toplu konut projesi, hız kesmeden ilerliyor.

MEDYA EGE - Çiğli'de belediye personeli ve dar gelirli aileler için yapımına başlanan 546 konutluk 'Egeşehir Toplu Konut Projesi'nde, çalışmalar hız kesmeden sürdürülüyor. Sosyal medya hesabından, gerçekleşen çalışmalara ilişkin bir video paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, paylaşımına şu notu düştü: "Hem evi olmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı bir yuva sahibi yapmak için temelini Aralık 2022’de attığımız toplu konut projemiz hızla ilerliyor. Bu projeyle 546 aile; 665 bin liraya 3+1 veya 610 bin liraya 2+1 ev sahibi olacak. Var gücümüzle çalışanlarımızın yanındayız."

ÖRNEK DAİRELER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Çiğli'deki 36 bin metrekarelik alanda uygulanan toplu konut projesi, 2025 yılı içerisinde tamamlanacak. 10 katlı 14 bloktan oluşan projede 546 konut yer alıyor. Ayrıca yapılan konutlarda Türkiye’de ilk defa Türk tipi bir Risk Analiz Metodu uygulanıyor. Yapıların yüzde 15’i tamamlandı. 6 blokta kaba inşaat süreci devam ediyor. 3 bloğun temel süreci tamamlanıyor. Blokların 7’si 3+1, 7’si 2+1 daire olacak. Ayrıca örnek daire için çalışmalara başlandı. Dayanma yapısı için toprakarme imalatı ve istinat duvarı imalatları devam ediyor. Projede yapılaşacak bina oturum alanı 6 bin 500 metrekare, yapısal peyzaj alanı 12 bin 300 metrekare ve bitkisel peyzaj alanı 17 bin 168 metrekare olarak planlandı.

11012024-162652-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.