Toplum sağlığı için ortak proje!

Toplum sağlığı için ortak proje!

İzmir Mavişehir Okyanus Anadolu Lisesi öğrencisi bir grup, Matematik öğretmenleri Binnur Yılmaz koçluğunda toplum sağlığı için önemli bir çalışma başlattı.

Halk sağlığını ve toplum çıkarlarını gözeten proje kamu ve özel kurumları heyecanlandırdı. Birçok siviltoplum kuruluşu projede paydaş olmak istediklerini bildirdi.  Öğrencilerinin çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Proje Koordinatörü Matematik Öğretmeni Binnur Yılmaz, "Öğrencilerimiz; Akılcı ilaç kullanımının farkındalığını artırma çalışmalarına başladı. Bu proje kapsamında doğru bilinen yanlışlardan yola çıkarak; ilaç kullanımının nasıl olaması gerektiğini ve nelere dikkat edeceği toplumumuza anlatılacak"dedi. 

ÇALIŞMALAR DESTEKLENİYOR

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil'i makamında ziyaret eden Mavişehir Okyanus Anadolu Lisesi öğrencisi grup çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrenciler, "Akılcı ilaç kullanımı; hekim kontrolünde verilen ilaçların nasıl, hangi dozda,  hangi sıklıkta (günde 2 defa, 12 saat arayla),  ne kadar süre (kaç gün) kullanılacağı ve hangi koşullarda saklanacağı hastaya tam olarak anlatılmalı ve hasta veya hasta yakını tarafından eksiksiz olarak uygulanmalıdır. Bizler bu konuda farkındalık oluşturmak için çalışma başlattık"şeklinde konuştu. Projeye değer verdiğini belirten Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, "Bu konuda ülkemizde ve dünyada yapılması gereken çok şey var. Bu konuda yaptığınız ve yapacağınız çalışmaları gönülden destekliyorum. Oluşturacağınız farkındalık gerek sağlık gerekse maddi kayıpları önleyecek. Şimdiden sizleri kutluyorum"dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.